Sari la conținut

Concediu plătit, dar fără cameră. Un cuplu a fost lăsat în stradă de o agenţie de turism

"Am fost, am făcut rezervare, am plătit suma respectivă, iar pe data de 10.08, au zis dumnealor că mă vor suna pentru voucher. Nu m-au sunat, m-am dus eu să-mi iau, să fiu mai sigură", s-au plâns turiştii. 

Maria şi Gheorghe Iordache au cumpărat, încă de la mijlocul lunii iulie, un sejur de cinci nopţi, pentru două persoane, la un hotel de două stele din staţiunea Mamaia. Ajunşi, însă, la malul mării, au constatat că cei de la recepţie nu le permit să se cazeze. Motivul: agenţia de turism prin care şi-au achiziţionat concediul nu a trimis mai departe banii pe care i-a încasat.

Gheorghe Iordache, turist: Nu sunt serioşi. Trimiţi un om la atâţia kilometri, ca să fii bazat că ai luat o cameră, da? Şi, când ajungi aici, ţi se spune că nu sunt viraţi bani în cont şi nu avem unde să locuim.

Maria Iordache, turist: Agenţia a zis că banii i-au folosit în alte scopuri şi nu au mai avut posibilitate, şi au uitat să plătească, să vireze banii.

Operatorul care le-a stricat soţilor Iordache începutul vacanţei la mare este o agenţie de turism din Galaţi. Directorul acesteia spune că nu a efectuat plăţile, mai departe, către tour-operator fiindcă a avut probleme financiare.

Angajatul unei agenţii de turism:  Am avut conturile blocate, tour operatorul m-a pistonat şi acum nu vor sub nicio formă să mă mai aştepte. 

Ștefan Ionescu, directorul hotelului: Eu aștept comanda tour-operatorului, pentru că, dacă nu primesc comanda "cazează-l", nici nu pot să mă decontez cu el.

Dacă nu se va rezolva problema, Maria şi Gheorghe Iordache intenţionează ca, la întoarcerea acasă, să depună o plângere la OPC.

Daniela Crihană, comisar Protecţia Consumatorului Galaţi: În cazul în care turistul este nemulțumit de serviciile primite și se constată că agenția este vinovată, aceasta poate fi sancționată cu amendă cuprinsă între 2.000 și 20.000 de lei.

Deocamdată, soții Iordache și-au plătit, încă o dată, o noapte de cazare la hotelul la care deja aveau rezervare.

reporteri: Adrian Herța, Adrian Obreja, Cornelia Mazilu
operatori: Cristian Caciauna, Luigi David