Faleză de peste 2 milioane de euro, la Eforie

Data publicării:
foto faleza 1

Faleza va avea aproape doi kilometri și pe toată lungimea ei vor fi montate pavele.

De jur împejur vor fi amenajate zone verzi şi băncuţe pe care turiştii se vor putea relaxa şi vor putea privi marea de la înălţime.

Tot pe faleză vor fi montaţi stâlpi de iluminat public şi camere de supraveghere. Un catarg va fi amplasat, de asemenea, pe faleză, pentru a întări ideea de oraş cu deschidere la mare.

Tot în proiect este prevăzută şi consolidarea falezei care s-a degradat în ultimii ani.

Ovidiu Brăiloiu, primar Eforie: "Lucrările de stabilizare a malului în zona Eforie Nord. În Eforie Sud lucrările sunt aproape finalizate, dar în Eforie Nord, mai ales că este o zonă comercială şi turistică, trebuie urgentată finalizarea lucrărilor".

Concret, în paralel cu reamenajarea falezei, muncitorii de la Apele Române vor consolida digul ce susţine aleea de promenadă. Aceasta are în prezent un aspect inestetic, iar parapetul de protecţie este înclinat.

Agenţii din turism spun că investiţiile din sudul litoralului vor atrage şi mai mulţi vizitatori.

Corina Martin, preşedinte Asociaţia Litoral - Delta Dunării: "Era nevoie şi de agrementarea staţiunilor astfel încât salutăm orice proiect de investiţie, atât la Eforie cât şi în sudul litoralului, pentru că aceste staţiuni trebuie să crească într-un ritm mai rapid, să se apropie de standardele staţiunii Mamaia".

Lucrările vor demara, ce-i drept, în primăvara anului viitor, iar primii turişti care se vor putea plimba pe noua faleză o vor face abia în vara anului 2015.

reporter: Daniel Leancă
operator: Mihai Ciobanu

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri