Sari la conținut

 Înscriere online la Universitatea Ovidius. Şapte facultăţi pun la dispoziţia candidaţilor această modalitate

"Am ales facultatea şi specialitatea, studiile, liceul pe care l-am absolvit, apoi obţiunea specialitatea informatică apoi pun actul de identitate, certificat, poză", a declarat o absolventă.

Cu doar câteva click-uri şi un scanner candidaţii pot să îşi depună on line dosarul pentru înscrierea la facultate. O pot face atât de acasă, cât şi de la universitate şi scutesc, astfel, timp preţios. Această adolescentă a reuşit să aplice rapid la dou facultăţi.

"Mă înscriu deja de 30 de minute. Cea mai grea parte, mă rog cea care a luat cel mai mult timp a fost scanarea documentelor, atât", a spus o absolventă. 

Florentina Nicolae, secretarul comisiei de admitere: După ce îşi încarcă toate documentele urmează validarea actelor înscrise, adică va fi o comisie care validează plăţile online şi o comisie la nivel de facultate care validează documentele

În urma validării, candidatul va primi un e-mail de confirmare. Înscrierile online se pot face doar la facultăţile de Litere, Arte, Construcţii, Istorie şi Ştiinţe Politice, Matematică şi Informatică, Ştiinţe ale Naturii şi Teologie. Restul candidaţilor trebuie să se deplaseze la universitate ca să îşi depună dosarul.

Pentru cele 16 facultăţi au fost scoase la concurs 1.375 de locuri fără taxă şi 2.605 locuri cu taxă. Înscrierile pentru domeniile de studiu la care admiterea se face pe bază de concurs de dosare se pot face până pe 24 iulie, iar pentru domeniile unde au loc probe de concurs înscrierile se pot face până pe 20 iulie.

reporter: Annabelle Borş
operator: Florin Boboc