Nopţi friguroase la malul mării. În nopţile de weekend, temperaturile au scăzut până la 5 grade

Data publicării:
frig constanta

Odată cu lăsarea întunericului, într-o scurtă incursiune pe străzile Constanței, l-am întâlnit pe 'nea Marin la o tarabă cu flori, în centrul orașului. Roșu la față din cauza frigului, el spune că face față cu greu capriciilor vremii. 

Marin Iordache, florar: "Bag două reșouri, ca să nu înghețe florile, că altfel nici eu nu pot să stau. Mai circul și eu, nu stau pe loc.

La doi pași de taraba cu flori am întâlnit un tânăr care încă mai vinde pepeni. Iar noaptea nu doarme ca sa-si păzeasca marfa.

Nici agenții de pază nu pot spune că au o meserie ușoară la cele câteva grade peste limita înghețului. 

"Patrulez noaptea, fiind frig, ca să pot să mă încălzesc. Anul trecut puteam să merg la plajă pe vremea asta, pe 5-6 octombrie", a spus Ion Grișcă, agent de pază.

Angajații firmelor de salubraziare au colindat orașul în lung și-n lat pentru a aduna gunoiul. Oamenii spun că munca îi ține în priză și astfel reușesc să se mai încălzească. 

Au fost şi persoane pentru care vremea rece din cursul noptii nu a fost o problemă. Fiind weekend, tinerele domnișoare au ignorat temperaturile scazute şi şi-au etalat cele mai extravagante ținute în cluburi. Deşi afară nu era mai mult de 5 grade Celsius, tinerele au preferat rochiile scurte cu spatele gol.

Pe constănțeni îi așteaptă totuși și zile mai călduroase. Meteorologii spun că, începând de astazi, temperaturile vor reveni la normal pentru această perioadă a anului.

reporter: Daniel Leancă
operator: Liviu Erimia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri