Pasă cu ciorna, la examen. 16 elevi din Cernavodă au fost eliminaţi de la Bacalaureat

Data publicării:
FRAUDA BAC

Vestea că în liceu s-a copiat fără niciun stress s-a răspândit repede.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: Cei 16 elevi, 12 într-o clasă şi 4 în alta, aveau fiţuici pe care şi le-au pasat în timpul examenului, fără ca supraveghetorii să observe acest lucru.

Camerele de luat vederi din săli au înregistrat fiecare secundă. Printre candidaţii eliminaţi a fost şi Petre Călin, care promovase cu media 6,97. A venit cu prietenii să-şi vadă nota, dar a avut parte de o surpriză neplăcută.

Petre Călin, elev eliminat: De copiat nu am copiat, ciorne nu am dat. Acum ai aflat? Da, da. <MUSCĂ> La noi în clasă ciorne nu s-au împărţit. Ce o să faci? Circ şi panaramă! Nu ştiu!

"Nu mă aşteptam deloc. Cum să fii, mă, eliminat? Da, mă, uite, negru pe alb!", au reacţionat adolescenţii.

"S-a copiat foarte mult, adică nu s-a ţinut cont de nimic.Unul dintre colegi, care a căzut la biologie cu mine a copiat şi de la mine şi de la alt coleg. Nu i-am dat eu, s-a uitat în ciorne, mi-a luat ciornele", a pus un elev. 

Lipsa de reacţie a profesorilor supraveghetori nu va trece nepedepsită.

Cristina Ivan, purtătorul de cuvânt al ISJ Constanţa: Cadrele didactice vor fi cercetate şi vor suporta consecinţele ulterioare. Reporter: Până unde se poate merge? Până la desfacerea contractului de muncă.

Toţi cei 16 elevi vor merge la liceul tehnologic din Cernavodă, pentru a semna că au luat la cunoştinţă de eliminarea din examenul de Bacalaureat.

reporteri: Paul Greavu, Anca Medrea
operatori: Cristian Caciauna, Victor Niţă 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri