Sari la conținut

Protest la Consulatul Rus. Tătarii din Constanţa au strigat: "Putin, afară din Crimeea!"

 

Îngrijorarea manifestanţilor faţă de invadarea Crimeei de către armata rusească este cu atât mai mare cu cât nu au mai reuşit să ţină legătura cu rudele de acolo decât prin intermediul internetului.

De teamă ca situaţia să nu degenereze în zonă, tătarii din România încearcă să pună presiune pe oficialii ruşi ca să îşi retragă armatele din zonă.

Sali Negeat, lider protestatari: "Să luăm atitudine faţă de agresiunea militară grosolană a Federaţiei Ruse împotriva unui stat suveran independent şi vecin al României".

Protestatarii îşi pun mari speranţe în liderii internaţionali, de la care aşteaptă o atitudine mai fermă şi un sprijin mai concret.

"Rusia trebuie să respecte independenta statului Ucraina care este un stat independent şi automat. Suntem alaturi de fratii nostrii tatari din Crimeea si suntem impotriva luiPutin care a invadat un stat independent cum este Ucraina", au spus protestatarii. 

Manifestaţia din faţa Consulatului Rus a luat sfârşit după o oră. Liderii protestatarilor au încercat să stea de vorbă cu diplomaţii, însă nimeni nu le-a deschis. Ei au fost sfătuiţi de jandarmi să lase mesajul în cutia poştală.

reporter: Anca Medrea

operator: Alexandru Şerbănescu

editor web: Anca Medrea