Regia de Drumuri, chemată în judecată. Primarul comunei Peştera spune că localitatea a fost blocată abuziv

Data publicării:
pestera iarna

Primarul comunei Peştera acuză Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa că, la începutul acestei săptămâni, a izolat inutil localitatea, deşi, spune primarul, pe drumurile judeţene 222 şi 223B stratul de zăpadă nu era foarte mare.

Valentin Vrabie, primar comuna Peştera: "Dumnealor au blocat printr-un abuz. Nu ştiu.. şi aşa plătim firmele de deszăpezire şi mi se pare corect să circule atunci când e zăpadă, deci să deszăpezească în aceste momente". 

Decizia şefilor de la regia de drumuri i-a determinat pe şoferii maşinilor cu marfă care ar fi trebuit să aprovizioneze localitatea să nu mai pornească la drum.

Oamenii din comună şi primarul susţin că au văzut puţine utilaje ale regiei de drumuri care să dea la o parte zăpada de pe şosele.

Poliana Căpitan, reporter Digi24 Constanţa: "Primarul comunei Peştera spune că angajaţii Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa au intervenit pe cele două drumuri judeţene abia după ce s-a plâns jurnaliştilor de faptul că DJ 222 şi DJ 223B ar fi fost închise în mod abuziv de către conducerea regiei". 

Primarul este decis să dea în judecată regia de drumuri pentru ca instanţa să îi oblige pe angajaţii acestei instituţii să-şi facă datoria atunci când trebuie şi ar vrea să ceară şi despăgubiri.

La rândul său, directorul regiei spune că are conştiinţa împăcată, iar edilul este liber să facă ce vrea.

"Dacă este necesar să interzicem circulaţia publică pe un drum o facem. Nu cred că domnul Vrabie este în măsură să aprecieze acest lucru pentru că nu cred că are nici pregătirea necesară, nici căderea necesară", a spus Adrian Gâmbuţeanu, şeful Regiei de Drumuri Judeţene. 

Comandamentul pentru situaţii de urgenţă a decis ca mai multe utilaje să rămână în zona localităţii Peştera pâna la ameliorarea vremii.

reporter: Poliana Căpitan

operator: Alex Brînzaru

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri