Terapie cu măgăruşi. Copiii cu dizabilităţi beneficiază de şedinte până la toamnă

Data publicării:
TERAPIE

O astfel de şedinţă de onoterapie durează între 20 şi 30 de minute. În tot acest timp, copiii cu probleme de sănătate învaţă să nu se teamă de animale, sau să-şi îmbunătăţească echilibrul.

Irina Zlatov, kinetoterapeut: "Din punct de vedere motric, prin îmbunătăţirea mobilităţii articulare, întărirea musculaturii spatelui, îmbunătăţirea mersului şi alte beneficii din acestea fizice. Pe plan psihic le cade frustrarea, le creştere puterea de concentrare pe sarcină, le scade dependenţa de părinţi automat."

20 de copii cu autism, sindrom Down sau ADHD vor beneficia de această terapie două zile pe săptămână, până în luna octombrie.

"Este foarte bine faţă de cum l-am adus, se cunoaşte vizibil, a început să vorbească, e foarte bine", a spus un părinte.

Adăpostul "Footprints of Joy" a fost înfiinţat, la Cernavodă, în urmă cu un an şi jumătate. Anul trecut, alţi 20 de copii au fost trataţi aici. Onoterapia este o disciplină utilizată frecvent în Franţa, Anglia şi peste Ocean.

Filippo Agostino, managerul centrului: "Este foarte faimoasă în America şi Anglia. Am introdus-o in 2011 şi acum avem două activităţi, una aici la Cernavodă cu Primăria Cernavodă şi una la Braşov Brădeţ."

Toti măgăruşii au provenit din abandonuri sau au fost maltrataţi înainte să ajună la centru. Ei au fost bine trataţi şi hrăniţi, iar acum sunt în măsură să fie ei înşişi tratament pentru copii. Părinţii nu trebuie să cheltuiască niciun leu pentru această terapie, pentru că Centrul este susţinut financiar de o fundaţie din Italia.

reporter: Luiza Nicolae
operator: Florin Boboc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri