Un bloc din Feteşti, în pericol de prăbuşire. Imobilul s-a afundat mai bine de un metru în pământ

Data publicării:
bloc fetesti

Nu este locuitor în oraşul Feteşti care să nu fi auzit de blocul F9 de pe strada Călăraşi.

A ajuns să fie la fel de celebru ca Turnul din Pisa, din cauza gradului de înclinare.

Acest lucru poate fi observat printr-un simplu test cu un recipient cu apă. Atracţia gravitaţională face ca pet-ul aşezat pe masă se se rostogolească fără niciun ajutor.

Până şi icoanele de pe pereţi ne ajută să ne facem o imagine despre cât de înclinat este blocul în care locuiesc şase familii. Florica Loloţ locuieşte în blocul fantomă de aproape 30 de ani, iar în momentul în care s-a mutat acolo, clădirea avea doar 20 de ani vechime şi nicio problemă la structura de rezistenţă.

Un alt locatar spune că valoarea apartamentului în care a investit o viaţă întreagă este egală cu zero, în timp ce impozitul pe clădire este foarte mare.

Primarul oraşului Feteşti spune că oamenilor li s-au oferit locuinţe sociale iarna aceasta, pentru care ar fi trebuit să plătească chirie la primărie. Locatarii au refuzat să se mute din cauză că sunt şi proprietari ai apartamentelor şi, spun ei, primăria trebuie să le pună la dispoziţie o locuinţă cu acelaşi regim juridic.

Gheorghe Catrinoiu, primar Feteşti: "Acel bloc a fost construit în anii 80 si datorită impermeabilităţii solului şi stratului de leost s-a tasat pământul şi acest bloc s-a înclinat. Prezintă pericol, iar noi l-am şi încadrat în rândul clădirilor cu risc seismic şi a şi primit o bulină roşie".

Primăria intenţionează ca anul viitor să evacueze ultimii locatari ai blocului fantomă şi să demoleze clădirea.

reporter: Liviu Burghelea
operator: Alexandru Brînzaru

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri