Sari la conținut
News Alert

Venus - o staţiune, două lumi diferite. Investiţiile în hoteluri de 4 şi 5 stele, umbrite de aspectul staţiunii

 

Piscina ultramodernă, cu cele mai noi tehnologii de răcire a apei este una dintre atracţiile unui hotel nou, de patru stele din Venus. Confortul şi priveliştea se schimba rapid atunci când turiştii părăsesc zona de cazare.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: Odată ce ies din resorturi şi hoteluri, turiştii din staţiunea Venus dau de gunoaie, şantiere, sau clădiri începute şi neterminate.

Odată ieşiţi din luxul de 4 şi 5 stele, turiştii pătrund într-o altă lume. Iulian Cojocaru vine în Venus de peste 15 ani. Are sentimente amestecate: pe de o parte se bucură de condiţiile de cazare, pe de alta, e nemulţumit de staţiunea în sine.

Iulian Cojocaru, turist din Galaţi: Plaja este deplorabilă, munţi de alge, mirosuri neplăcute. Ieşiţi din resort? Mai rar, aici totul este perfect.

Hotelierii au venit cu investiţii substanţiale, de zeci de milioane de euro şi se îndreaptă mai mult spre turismul de familie. Luxul nu lipseşte în staţiune, care la nivel de servicii rivalizează cu Mamaia.

Nicolae Moroianu, manager resort de 4*: Investiţia este în curs, ea va depăşi 12 milioane de euro şi este făcută cu capital integral românesc. Ne bazăm pe sprijinul autorităţiilor locale şi că infrastructura se va pune în foarte scurt timp la punct şi spaţiile verzi şi iluminat şi toate celelalte.

Aurelian Marin, preşedintele ANAT: Putem vorbi anul acesta de aproape 1000 de camere complet renovate, hoteluri plecate de la o stea sau două stele la nivel de patru stele ceea ce cred eu că spune totul.

Cristina Plavoşin, şef de recepţie al unui complex de 4*: Sunt sigură că e loc de mai bine, ţine de Primăria Mangalia şi noi sperăm să se facă modificări şi la nivelul acesta. Complexul nostru ţine să fie totul în regulă, cât este în posibilitatea noastră.

Primăria Mangalia, cea care administrează toate cele 6 staţiuni din sudul litoralului, recunoaşte că mai sunt lucruri de pus la punct.

Cristian Radu, primarul oraşului Mangalia: Atunci când se iau deciziile, dacă ea este proastă, nu o mai poţi îndrepta 100 de ani, din păcate în anumite zone s-a greşit, dar nu peste tot. Dumneavoastră sunteţi mulţumit cum arată staţiunea? Eu sunt puţin mai pretenţios. Mai avem de lucru!

Până când se vor găsi şi alţi oameni de afaceri dornici să investească în Venus, staţiunea va rămâne un mix de lux, cu clădiri derăpănate ascunse în spatele gardurilor de fier. În Venus, de 25 de ani încoace, 50 la sută dintre hoteluri şi restaurante sunt nerenovate.

reporter: Paul Greavu
operator: Cătălin Vârban