Antonie Solomon află dacă va fi eliberat

Data publicării:
SOLOMON

Fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, află astăzi dacă poate merge acasă. Cererea de eliberare condiţionată a sa a fost judecată în această dimineaţă de magistraţii craioveni, care sunt acum în pronunţare.  

El are o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru luare de mită, din care a executat deja un an şi doua luni şi a scris şi trei cărţi. Se pare că acestea sunt motivele pentru care avocaţii acestuia cer eliberarea fostului edil al Craiovei. Potrivit Codului Penal, una din condiţiile eliberării condiţionate este ca inculpatul să fi executat cel puţin două treimi din durata pedepsei. Solomon a fost condamnat după ce a primit mită 50.000 de euro de la omul de afaceri din Piteşti Cornel Penescu. În schimbul banilor, trebuia să-i elibereze acestuia o autorizaţie de construire a unui nou magazin şi să îi faciliteze racordarea la reţeaua de transport în comun din Craiova. Şi asta chiar în mandatul de primar al lui Antonie Solomon, între 2004 şi 2010.

Actualizare

Magistraţii de la Judecătoria Craiova au admis cererea de eliberare condiţionată formulată de avocaţii acestuia. Antonie Solomon nu va fi eliberat însă astăzi. Decizia nu este definitivă, iar în termen de 3 zile poate fi contestată de procurori.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri