Carnea de porc, nelipsită de Crăciun. Hala Pieţei Centrale din Craiova a fost plină de cumpărători

Data publicării:
161213 PIATA

La Craiova a început febra cumpărăturilor de Crăciun. Hala Pieţei Centrale a fost astăzi plină de cumpărători, în căutarea produselor din carne de porc. Oamenii au fost surprinşi de oferta bogată şi de preţurile bune atât la carne, dar şi la legume şi fructe.

Sute de oameni au venit încă de la primele ore ale dimineţii în hala Pieţei Centrale din Craiova. Ei au fost surprinşi de oferta bogată la carnea de porc, dar şi de preţurile care nu au fost majorate ca în anii trecuţi. Kilogramul de carne de porc costă între 12 şi 20 de lei, în funcţie de sortiment, iar cumpărătorii şi-au umplut sacoşele, în funcţie de bugetul disponibil.

„Preţurile sunt cam mari pentru buzunarul unor persoane, pentru altele sunt acceptabile”, a spus un bărbat.

Comercianţii nu se aşteptau la un aşa aflux de cumpărători şi spun că abia mai fac faţă cu tranşarea produselor din carne.

Marfă multă, oamenii sunt mulţumiţi”, spune un comerciant.

Şi varietatea de legume şi fructe îi atrage pe locuitorii Craiovei cu mărfuri de calitate, la preţuri mai mici decât de obicei.

„Merele s-au ieftinit, sunt cu un 1,5 lei, cu 1,70 lei. Până acum erau 2,5-3 lei”, a spus cumpărător.

„Cartofii nu mi se par totuşi scumpi. Ăştia sunt cartofi româneşti”, spune o femeie.

Bananele se vând cu 6 lei kilogramul, iar mandarinele cu 3 lei. Comercianţii spun că se aşteaptă la vânzare mai bună la fructe şi legume în zilele dinaintea Crăciunului. Până atunci au oferte atractive şi la murături de casă.

Cele mai căutate sunt sectoarele producătorilor autohtoni, care vând legume din grădinile proprii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri