Craiova, fragilă în eventualitatea unui cutremur

Data publicării:
craiova 20fragila 20in 20eventualitatea 20unui 20cutremur-52866

Pe strada România Muncitoare din Craiova n-ar rămâne mai nimic în picioare în cazul unui cutremur. Clădirile, majoritatea construite la sfârşitul secolulului 19 nu au fost niciodată consolidate. Peste ele au trecut două cutremure mari: cel din 1940 şi cel din 1977. Casele sunt proprietate privată şi în plus unele dintre ele clădiri de patrimoniu. Consolidarea lor este mult peste puterile proprietarilor.

Primăria Craiova este un alt exemplu de clădire cu risc seismic ridicat. Deşi nu are bulina roşie de semnalizare, în cazul unui seism specialiştii spun că s-ar prăbuşi ca la implozie. Există planuri de consolidare.. însă doar pe hârtie.

Un semnal de alarma asupra perciolului pe care il reprezinta aceste cladiri subrezite l-a tras directia pentru cultura culte si patrimoniu. Specialistii directiei au identificat nu mai putin de 15 cladiri din intreg judetul Dolj care au nevoie urgenta de consolidare si restaurare.

O altă clădire cu risc de prăbuşire este şi Palatulul Administrativ din Craiova, astăzi Prefectura judeţului Dolj. Anul acesta a împlinit 100 de ani de la construire.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri