Economii pentru a salva Spitalul Filantropia din Craiova  

Data publicării:
220713 economii spital

Angajaţii Spitalului Filantropia din Craiova au găsit soluții inedite pentru a se asigura că unitatea nu rămâne fără bani pentru plata salariilor. Astfel, bucătăresele prepară bulionul pentru mâncarea pacienţilor.  

Spitalul Filantropia din Craiova a fost, până nu demult, în colaps financiar. Au fost făcute însă economii la sânge şi încet-încet a revenit pe linia de plutire. Ca să nu mai ajungă în aceeaşi situaţie, angajaţii au găsit o modalitate eficientă pentru a reduce cheltuielile. Aceștia au început să pregătească diverse conserve pentru iarnă din legumele primite din sponsorizări de la mai mulţi agricultori locali.

Mai mult, angajații au înfiinţat o asociaţie unde donează o parte din impozitul pe venit, iar banii ajung tot în visteria spitalului. În acest moment, 200 de persoane donează 2% din impozitul pe venit, dar în curând se vor înscrie în asociație toți cei 800 de angajați.

Spitalul are 495 de paturi şi 800 de angajaţi. Într-o lună, în această unitate medicală sunt internaţi în jur de 1.600 de bolnavi, iar anual, la maternitate, se nasc, în medie, 1.200 de copii.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri