Examene pentru angajaţii Fiscului. În Craiova, peste 700 de locuri au fost scoase la concurs

Data publicării:
230813 reorganizare anaf

Restructurarea ANAF a început. Astăzi au fost scoase la concurs primele posturi rămase vacante în urma reorganizării Fiscului. Până la sfârşitul acestui proces, aproape 400 de oameni vor fi concediați la nivel naţional. În Craiova, au fost scoase la concurs peste 700 de locuri.

Viitoarea Direcţie Regională a Finanţelor Publice, cu sediul la Craiova, va avea un aparat propriu cu 90 de noi posturi vacante scoase la concurs. Alte 29 sunt puse la dispoziţie pentru Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Dolj, iar 59 pentru Direcţia Regională Vamală.

„Totalul preavizelor pe regiune a fost de 914, persoanele care au primit preaviz fiind puse în situaţia de a exprima opţiuni pe acele posturi vacante anterior menţionate. În situaţia în care, pentru un post s-a depus o singură opţiune, persoana care a avut acea opţiune nu mai intră în procedura de examinare, fiind considerată admisă pe post”, a spus Doina Nemţaru, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Dolj.

Situaţia este îngrijorătoare pentru mulţi angajaţi, insă sindicatul îi îndeamnă să opteze pentru orice post din sistem. În Dolj, exista oricum un deficit de personal cauzat de cele 36 de posturi blocate în cazul angajaţilor judecaţi pentru rambursarea ilegală de TVA a 30 de milioane de euro.

„Sunt blocate, dar o parte din ele au fost deblocate, pentru că au apărut hotărârile definitive şi irevocabile şi acele persoane nu pot să se mai întoarcă”, a spus Tudor Mitiţă, lider de sindicat Direcţia Generală a Finanţelor Publice Dolj.

Astăzi, s-au desfăşurat probele scrise pentru posturile din Trezorerie şi servicii interne, urmând ca pentru restul posturilor să fie organizate examene până pe data de 27 august.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri