Granit din Brazilia, în centrul Craiovei  

Data publicării:
120514 GRANIT

Craiovenii vor călca în centrul oraşului pe granit din Brazilia, prelucrat în China şi plătit cu 4 milioane de euro de Uniunea Europeana. Pavajul deosebit de scump şi culorile acestuia, care cu greu se găsesc, refac atmosfera de secol al XIX-lea în Cetatea Banilor.  

6.000 de tone de granit de Brazilia vor fi aduse la Craiova cu 330 de tiruri. Piatra va acoperi peste 23 de mii de metri pătraţi de pavaj în centrul oraşului. Iar preţul de achiziţie, de peste 170 de euro mp aproape că nu contează dacă oamenii sunt încântaţi şi autorităţile mulţumite.

Reabilitarea Centrului Istoric al oraşului se face cu bani europeni în cea mai mare parte. În proiectul câştigător erau prevăzute anumite culori pentru pavajul străzilor. În România nu s-a găsit însă decât un singur tip de granit Andezid, de culoare verde închis şi cu grad mare de permeabilizare, care însă nu a corespuns cerinţelor proiectului. Aşa că s-a decis achiziţionarea pavajului din import, din Brazilia.

În total 10 străzi din centrul Craiovei vor avea parte de înfrumuseţarea de import. După lucrările de pavaj se va trece la dotarea cu mobilier urban şi acesta în spiritul începutului anilor 1900. Valoarea totală a proiectului de reabilitare a centrului oraşului este de 14,5 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri