Herghelia din Slatina vinde 29 de cai. Banii sunt necesari pentru investiţii

Data publicării:
291214 herghelie

Herghelia din Slatina, județul Olt, scoate la vânzare 29 de cai din cei 100 pe care îi deține. Administratorul hergheliei susține că sunt cheltuieli foarte mari cu întreținerea cailor, iar vânzarea lor ar însemna un profit de 45.000 lei.

Herghelia este singura instituție aflată în subordine Direcției Silvice Olt care nu aduce venituri, ci mai mult, are costuri de întreținere foarte mari. Numai salariile lunare sunt undeva la 30.000 de lei pentru 25 de angajați.

„Costurile pentru întreținerea unei hergheli, dacă ne raportăm pe lună, la efectivul de animale plus întreţinerea acestora şi personalul care deserveşte întreţinerea, în jur de 70 - 75.000 lei pe lună”, a spus Marian Speriatu, administrator Herghelia Slatina.

Aşa că nici vorbă de investiţii. Pentru a mai face rost de bani, conducerea a decis să scoată la vânzare 29 de cai, ceea ce ar însemna un venit de 45.000 lei.

Conducerea hergheliei s-a gândit la soluții pentru a aduce venituri unității și a organizat cursuri de echitație, însă din păcate au doar 3 cursanți, adică un venit săptămânal de 120 de lei.

„Herghelia Slatina așteaptă iubitorii de cai care vor să facă cursuri de echitație”, a precizat Marian Speriatu, administrator Herghelia Slatina.

Conducerea hergheliei speră ca la licitația din 29 decembrie să se prezinte cât mai mulți clienți, mai ales că există cai la prețuri foarte mici.

Herghelia Slatina funcționează din 1994 și are 25 de angajați.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri