Sari la conținut

Hoţii fură, poliţiştii ridică din umeri, într-o comună din Mehedinţi. Au rămas trei poliţişti la peste 3.000 de locuitori

Furturi ca-n Vestul Sălbatic într-o comuna din Mehedinţi. Localnicii dorm iepureşte în fiecare noapte, de frica hoţilor, iar cei 3 poliţişti care au mai rămas în comună nu fac faţă celor 3.000 de oameni. Hoţii au furat din toate gospodăriile, de la animale, la grâu şi până la combustibilul din maşini. Poliţiştii nu reuşesc să îi găsească pe raufăcători.

Marin Sârbu are 80 de ani şi locuieşte în Gârla Mare, Mehedinţi. De când se ştie aşa ceva nu s-a mai întâmplat în satul lui. L-au călcat hoţii de mai multe ori, pentru că este bătrân şi nu se poate apăra. A rămas fără animale, motorina din tractor şi multe alte bunuri. Omul este supărat că poliţiştii nu au găsit vinovaţii, mai ales că el are bănuieli.

„Sunt 7, 8, 10 inşi hoţi, nu e tot satul hoţ, 7, 8, 10 pe care îi ştiu şi ei”, spune Marin Sârbu.

Dacă vorbeşti de hoţi, la Gârla Mare, fiecare om are o poveste. Una mai de necrezut ca alta.

Şi autorităţile locale sunt disperate. Exasperaţi de lipsa de rezultate a poliţiei, păgubiţii vin să se plângă la primărie. Inutil, pentru că angajatii de aici nu au cum să îi ajute.

„Ei au mult cu rutiera, cu amenzile pe rutieră, cu asta se ocupă. Cred ca sunt de la Poliţia Rutieră. Nu cred că este şofer din sat să nu fi luat o amendă de la ei”, a spus Daniel Sârbu, secretar Primăria Gârla Mare.

Secretarul primăriei povesteşte că a făcut nenumărate adrese către IPJ Mehedinţi pentru rezolvarea situaţiei. Spune că mai mult nu poate face, hoţii au furat inclusiv de la familia lui.

Reprezentanţii IPJ Mehedinţi susţin că de la începutul anului au fost reclamate 11 furturi. Susţin că identificarea autorilor este dificilă şi din cauza oamenilor.

„Colegii mei depun toate eforturile pentru identificarea autorilor, însă, mai ales în mediul rural, aceste fapte se comit pe timp de noapte şi este foarte greu dacă cetăţenii ne sesizează a doua sau a treia zi să poţi identificam autorul”, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt IPJ Mehedinţi.

Localitatea are 3.100 de locuitori, iar problemele cu hoţii s-au intensificat în ultimii doi ani de când, prin reorganizarea Poliţiei Rurale, mai lucrează doar 3 poliţişti.