Peste 4.200 de elevi din Dolj vor fi vaccinaţi împotriva rubeolei şi rujeolei

Data publicării:
071013 VACCINARE

A început vaccinarea în şcoli. Peste 4.200 de elevi de clasa întâi din judeţul Dolj vor fi vaccinaţi împotriva rubeolei sau rujeolei în următoarele două săptămâni. 54 de medici vor lua la rând şcolile din oraşe. În sate, însă, vaccinarea va fi făcută de medicii de familie.

Medicii au început campania de vaccinare împotriva rubeolei, rujeolei şi oreionului. Timp de două săptămâni, doctorii şi asistentele din şcoli vor administra peste 4.200 de doze de vaccin care sunt deja în frigiderele din cabinete. Istoricul medical al elevilor ridică însă greutăţi la vaccinare, întrucât doctorii de familie sunt cei care ţin evidenţa.

"Adeverinţele medicale cu vaccinările pe care noi le solicităm de la medicul de familie pentru a vedea schema de vaccinare, dacă este completă sau dacă este incompletă, adeverinţe pe care noi le solicităm şi pe care nu le primim tot timpul de la toţi elevii", a precizat Mihaela Stoienescu, medic primar.

În mediul rural, fişele de vaccinare nu sunt o problemă, întrucât activitatea de imunizare este realizată de medicii de familie. Deşi în comuna Bucovăţ, spre exemplu, sunt patru medici de familie care au grijă de aproape 400 de elevi, directorul şcolii generale ar avea nevoie şi de un doctor care să fie mereu în şcoală.

"Nu, nu există medici şcolari, nici bugetul nu ne permite, pentru că suntem o şcoală destul de mică, copiii sunt puţini, fiind plătiţi per capita, adică bani pe copil, normal că şi bugetul este destul mic şi nu ne permite să angajăm un medic şcolar, cu toate că ne-ar trebui", spune Dorin Pascu, directorul Şcolii Generale Bucovăţ.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică spun că judeţul Dolj are cea mai bună reprezentare la nivel naţional în privinţa numărului de cadre medicale.

"Avem 54 de medici care activează în unităţile de învăţământ şi 115 asistenţi, în general medicii şcolari au atribuţii la nivelul unităţilor de învăţământ de prevenţie", a precizat Narciza Dinică, medic primar Direcţia de Sănătate Publică Dolj.

În judeţul Dolj, vaccinarea celor 4.250 de elevi de clasa întâi este asigurată de 54 de medici şcolari numai în mediul urban şi peste 420 de medici de familie în mediul rural.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri