Sari la conținut

Schimb de experienţă la Craiova. Poliţiştii doljeni şi cei eleni, în trafic, la o acţiune rutieră

Şoferii care s-au aflat astăzi în trafic, pe Bulevardul Dacia, au avut surpriza să fie opriţi de reprezentanţii Poliţiei Elene. O delegaţie se află, pentru câteva zile, în Craiova, într-un schimb de experienţă cu poliţiştii doljeni.

Reprezentanţii delegaţiei elene s-au întâlnit încă de dimineaţă cu poliţiştii craioveni. Oamenii legii din Bănie le-au prezentat tehnica din dotare, după care au ieşit în trafic, la o acţiune rutieră comună.

„Am văzut multe lucruri pe partea de criminalistică, cum aşa ceva este numai la dumneavostră. Am văzut că aici se vorbeşte direct cu cei de la Bucureşti, relaţie care la noi nu este. Avem ce învăţa de la poliţiştii de aici”, a spus Manolis Stratidaghis, preşedintele poliţiştilor din Oslo.

Delegaţia elenă se va afla la Craiova câteva zile, pentru un schimb de experienţă cu poliţiştii de aici.

„Are la bază un schimb de experienţă, pentru a dezvolta bunele practici şi a eficientiza programele de colaborare şi schimb de informaţii între cele două ţări pe linie de Poliţie Rutieră şi Ordine Publică”, a precizat Alin Apostol, purtător de cuvânt IPJ Dolj.

La finalul vizitei la Craiova, poliţiştii eleni vor invita conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj pentru un schimb de experienţă în Grecia.