Sari la conținut

Trafic de coşmar, în Râmnicu Vâlcea. Centrul oraşului a fost închis pentru reabilitare

Trafic rutier de coşmar în Râmnicu Vâlcea. După ce ieri centrul municipiului a fost închis pentru reabilitare, maşinile au început să formeze cozi de sute de metri şi a fost necesară intervenţia echipajelor de poliţie. Nervii şoferilor au fost întinşi la maxim pentru că au fost nevoiţi să stea zeci de minute în intersecţii pe varianta ocolitoare. Supăraţi sunt şi taximetriştii care susţin că îşi vor pierde clienţii pentru că două staţii au fost desfiinţate. Proiectul de reabilitare a centrului va fi finalizat abia după 14 luni.

Şoferii care s-au încumetat să plece la drum prin zona centrală a oraşului Râmnicu Vâlcea au fost prinşi în traficul infernal. Poliţiştii chemaţi să fluidizeze circulaţia n-au făcut faţă aglomeraţiei.

Odată cu închiderea centrului au fost desfiinţate şi trei staţii de taxi, ceea ce a creat nemulţumiri în rândul taximetriştilor.

Şi poliţiştii recunosc faptul că traficul rutier se desfăşoară cu mare dificultate.

„Fiind pentru început s-a creat o aglomeraţie de autovehicule până se obişnuiesc în principal cetăţenii din Râmnicu Vâlcea", a declarat Ion Deaconu, şeful Poliţiei Rutiere Râmnicu Vâlcea

Autorităţile locale susţin că se aşteptau la această situaţie.

„Vor fi nemulţumiri în rândul şoferilor. Cu siguranţă vor fi, îmi asum acest risc, dar trebuia să facem această lucrare", a spus Gigi Matei, primarul orașului Râmnicu Vâlcea.

Valoarea proiectului de reabilitare a centrului este de peste 42 de milioane de lei. Proiectul prevede amenajarea spaţiului public cu un parc, cu spaţii verzi, construirea unui pasaj pietonal şi a unei parcări subterane. Termenul de execuţie este de 14 luni.