Un pod de beton din Perieţi, judeţul Olt, s-a rupt

Data publicării:
250214 POD RUPT

Un pod de beton, ce face legătura între două localităţi din Olt, s-a rupt. Localnicii se tem să mai treacă prin zonă, dar în acelaşi timp nu au de ales, pentru că nu pot apela mereu la ruta ocolitoare, care înseamnă 3 km de mers în plus.

Din cauza topirii zăpezii, malul de pământ de la marginea podului s-a surpat. Din acel moment, puţin a mai lipsit până ce construcţia din beton, de aproximativ 20 de metri lungime, să cedeze. Autorităţile locale au luat imediat primele măsuri.

Se pot întâmpla accidente numai în momentul în care va ceda de tot acea placă de beton. Noi am anunţat toţi localnicii să nu mai treacă, sperăm să se şi conformeze”, a spus Costin Vâlceleanu, primarul comunei Perieţi.

Deşi primarul comunei a cerut să nu se mai treacă pe podul respectiv, oamenii ignoră avertizările şi se expun pericolului.

Situaţia este acum şi în atenţia prefectului judeţului Olt, care vrea să repare podul cu bani din fondul de rezervă.

Am deplasat o comisie din partea Comitetului Judeţean de Situaţii de Urgenţă la faţa locului. Aceasta va întocmi un raport şi mai departe vom solicita Ministerului Dezvoltării alocarea unor sume cu titlu de sume de urgenţă pentru repararea respectivului pod”, a precizat Cătălin Rotea, prefectul judetului Olt

Pentru repararea podului ar fi nevoie de 300.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri