Zeci de persoane din Tg. Jiu au aşteptat la coada sărăciei. Oamenii s-au înghesuit, pentru a primi ulei gratuit  

Data publicării:
260813 ulei tg jiu

A fost coadă la alimentele oferite gratuit de Uniunea Europeană. Zeci de persoane din Tg. Jiu au stat la rând toată noaptea, pentru a primi câţiva litri de ulei. Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială au împărţit bonuri de ordine, dar oamenii s-au înghesuit, aşa că a fost nevoie de intervenţia jandarmilor.

Zeci de persoane s-au aşezat la coadă încă de la lăsarea întunericului, pentru a prinde câţiva litri de ulei oferiţi gratuit de Uniunea Europeană. Oamenii au aşteptat până dimineaţă, ca să apară funcţionarii care împart ajutoarele. Chiar dacă valoarea uleiului nu depăşeşte 35 de lei, beneficiarii pachetelor spun că merită aşteptarea. Mai ales că cei care primesc alimentele au venituri foarte mici şi abia reuşesc să trăiască de pe o zi alta.

Pentru a evita înghesuiala din fiecare an, reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială Gorj au împărţit bonuri de ordine.

„Am luat această măsură de distribuire a celor 150 de bonuri, tocmai pentru a evita aglomeraţia. N-am reuşit, pentru că la români e tradiţie, în primele zile vine toată lumea, chiar dacă noi am anunţat acest lucru public, avem toată cantitatea, nimeni nu va pleca acasă fără ulei, dar trebuie să gestionăm situaţia şi să evităm aglomeraţia”, spune Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Tg. Jiu.

În total, 6.500 de oameni din Târgu - Jiu primesc ajutoare de la Uniunea Europeană. Printre beneficiari se numără pensionarii cu venit sub 400 de lei, şomerii, persoanele cu handicap, dar şi cele care primesc ajutor social de la primărie. În perioada următoare vor ajunge şi celelalte alimente: făina, mălaiul, pastele făinoase, zahărul, mierea, zacuscă şi conservele din carne.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri