Sari la conținut

A murit Cătălin Chelu

După patru luni de căutări, timp în care autorităţile române nu au reuşit să dea de Cătălin Chelu, în cursul zilei de marţi au apărut primele informaţii despre locaţia în care se află.

Mai exact, într-un spital din Amman, Iordania, acolo unde a şi încetat din viaţă. Decesul omului de afaceri condamnat la şase ani de inchisoare a fost confirmat de Ministerul Afacerilor Externe.

Comunicat de presă MAE 

În urma demersurilor întreprinse de Ambasada României în Regatul Hașemit al Iordaniei, vă transmitem că, potrivit informării primite din partea unui spital din Amman, se confirmă decesul cetățeanului român în cauză. Decesul a survenit la data de 8 decembrie 2014".

Cătălin Chelu a murit în urma unui stop cardio respirator. În acest moment, reprezentantul României la Amman se află la spital pentru a îndeplini formalităţile necesare repatrierii. Acasă la Galaţi, vecinii au aflat şi ei vestea morţii. Cât despre familie, aceasta nu a oferit nicio informaţie. În schimb, a fost văzută soţia lui plângând pe stradă.

Paul Popa - vecin: "Ieri plângea. Ieri pe la 9 şi jumătate plângea. Venea din Brăilei, venea încoace şi plângea de rupea, săraca. Nu poţi să întrebi omul ce faci, de ce plângi. Aşa ne salutam, vorbeam. Şi cu el vorbeam, era de treabă".

Viorel Doagă - vecin: "Cobora din maşină, urca în casă şi la fel. Venea des aici. Da, da. Până acum câteva luni îl vedeam".

Maria Tofan - vecină: "Aici are trei copii la nevasta asta. Mai are trei fete cu altă moldoveancă. Mai are un băiat de 18 ani. Are, are copii".

Cătălin Chelu a fost judecat în dosarul „Mită la MAI" şi condamnat la şase ani de închisoare cu executare. Omul de afaceri i-a promis în 2010 secretarului de stat MAI, Dan Valentin Fătuloiu, suma de un milion de euro. În schimbul acestor bani, Fătuloiu urma să intervină în dosarele în care Chelu era cercetat.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Marian Munteanu

Editor web: Dana Costache