Sari la conținut

BASCHET. Jucătorii străini, integraţi perfect la Phoenix

Taylor Rhode - jucător Phoenix Galaţi: "Mă simt ca acasă. Echipamentul mi-e familiar, scrie Phoenix pe el, şi sunt nerăbdător să înceapă sezonul. Am auzit despre campionatul românesc că este în creştere, va fi o provocare pentru noi. Ştiu că există o echipă care joacă în Euro Cup şi câteva care joacă în FIBA, deci liga este una bună şi abia aştept să ne confruntăm cu ea".

Milos Bojovic - jucător Phoenix Galaţi: "Mă simt foarte bine, sunt încântat că am venit aici şi că antrenorul Florin Nini mi-a dat o şansă să joc pentru această echipă. Cred că e o bună oportunitate pentru noi toţi să facem rezultate bune".

Antrenorul Florin Nini ştie că are nevoie de mai mult timp pentru a omogeniza o echipă care s-a schimbat din temelii în această vară.

Florin Nini - antrenor Phoenix Galaţi: "Trebuie să avem răbdare, noi, suporterii, finanţatorii, pentru că o echipă nu se construieşte uşor şi istoria, ca de fiecare dată, începe cu fiecare pagină, fie că ne convine, fie că nu. Noi suntem dispuşi să muncim din greu, suntem dispuşi să formăm o echipă frumoasă".

Phoenix Galaţi face antrenamente în formulă completă încă de săptămâna trecută. Echipa va debuta în Liga Naţională pe 3 octombrie cu un meci în deplasare. Adversari vor fi baschetbaliştii de la Energia Târgu Jiu.

reporter: Marius Ţuca
operator: Dan Lare