BRĂILA. Incendiu puternic într-o garsonieră din Brăila

Data publicării:
incediu

Alarma s-a dat în jurul orei 21.30. 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD și 4 ambulanțe de la Serviciul Județean de Ambulanță s-au deplasat la locul incendiului. Flăcările au fost stinse în mai puțin de 20 de minute, înainte ca acestea să se extindă și la celelalte garsoniere din bloc.

Mircea Constandache - comandant Detașament 1 de Pompieri Brăila: "Incendiul a fost lichidat. A fost scoasă din casă o victimă care a fost predată la serviciul de Ambulanță și au fost evacuate în jur de 40 de persoane, din care 2 copii."

dr.Viorica Uscatu - manager SAJ Brăila: "Au fost evacuate cu ajutorul vecinilor și a echipajelor de la pompieri circa 7 victime, pe rând. Cea mai gravă a fost trimisă deja la UPU cu intoxicație medie cu fum."

Vecinii spun că fumul înecăcios i-a trezit din somn, o experiență pe care locatarii spun că au mai trăit-o anul acesta, din cauza unui vecin care ar suferi de boli mintale.

"Simt puțin fum, zic mă o fi de la radiator de la mine. În momentul în care am simțit că nu mai am aer, am deschis fereastra, când am coborât am avut senzația că mă aflu într-un infern" a spus un locatar.

"S-a mai întâmplat acum vreo lună. Tot așa a dat foc și a zis lumea hai, am anunțat autoritățile, am anunțat administratorul, are contract și legile spun că nu pot să-l dea afară" a spus un locatar. 

Oamenii se plâng că în ciuda numeroaselor sesizări făcute la Poliție, nu s-a luat nicio măsură pentru a-l evacua pe vecinul care le face probleme.

"Stau sub teroare, amenințări cu cuțitul. De vreo jumătate de an nu are ușă, nu are nimic. Bilete în ușă, amenințări cu moartea, că mă omoară, că mă violează" a spus un locatar.

Jenel Șogor - purtător de cuvânt IPJ Brăila: "După primirea sesizării, polițiștii au efectuat cercetarea la fața locului, iar în cauză au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă."

Oamenii se tem de ce este mai rău dacă vecinul lor se întoarce în garsonieră.

"Noi nu avem gaze, avem butelii.deci vă dați seama ce se poate întâmpla dacă explodează o butelie" a spus un locatar. 

Încendiu a izbucnit de la o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată. Valoarea pagubelor se ridică la aproape 5.000 lei.

Reporter: Ana-Maria Dobre
Operator: Luigi David

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri