Sari la conținut

BRĂILA. Mai mulți bani de la Uniunea Europeană

Caravana de informare "Fondurile Europene 2014-2020" a ajuns la Brăila. Evenimentul se dorește a veni atât în sprijinul beneficiarilor de fonduri europene nerambursabile, alocate prin Programul Operaţional 2007-2013, cât și potențialilor solicitanți ai noului program 2014-2020.

Jenica Crăciun - director Direcția de implementare POR: "Termenul de finalizare al programului este foarte aprope de noi, este 31 decembrie. Avem, foarte multe proiecte finalizate, și mai sunt în implementare, unele se vor termina la 31 decembrie, altele nu".

Specialiștii Agenției de Dezvoltare Regională spun că noul program de finanțare va avea mai multe oportunități de finanțare atât în educație, sănătate, cât și în infrastructură.

Gabriel Friptu - director general POR: "În primul rând, discutăm despre un buget mult mai mare, de la aproximativ 4 miliarde de euro, cât a avut a avut programul regional 2007-2013, noul program are o alocare de 6,7 miliarde. O altă diferență este că noul program are o orientare spre zona urbană."

Prin Programul Operaţional 2007-2013, la Brăila au fost duse la bun sfârșit 6 proiecte, investiții a căror valoare depăşeşte 20 de milioane de lei.

reporter: Ana-Maria Dobre
operator:Luigi David

Pe aceeași temă

Povara datoriilor revine

MUNCHEN - Creșterea economică globală accelerează. Dar, înainte să deschidem șampania, trebuie să admitem că sporirea...