Sari la conținut
News Alert

BRĂILA. Răniții au fost cazați la internat

"Mulțumim Domnului că suntem toți sănătoși, adică majoritatea...suntem sănătoși" spune o pasageră.

Cu lacrimi în ochi și plini de recunoștință că sunt în viață. Așa erau, la internatul unui liceu din Brăila, 10 dintre victimele tragicului accident de pe drumul european E87.

"În comparație cu alte persoane, n-am pățit nimic eu. Cum se termină toate investigațiile am înțeles că plecăm. Am discutat cu rudele, familia de acasă, sunt îngrijorați, ca orice părinte" declară un tânăr.

Gândul multora este acum la casa de peste Prut, unde speră să ajungă în curând. Vor ajunge însă mai puţini decât au plecat. Trei copii care se aflau în autocar și-au pierdut viața în accident. Alte 25 de persoane au fost rănite.

"Copiii aceia, frații aceia erau doi copii superbi, i-am cunoscut, am stat la o masă împreună...e strașnic..." povesteşte alt pasager al autocarului.

Stoian Ștefan - purtător de cuvânt ISU Brăila: "În acest moment, la internatul unui liceu din municipiul Brăila sunt cazate persoanele care au fost implicate în accidentul din localitatea Baldovinești, persoane care nu au fost rănite sau care în urma investigațiilor medicale de la Spitalul de Urgență au fost externate".

Înainte de a fi cazați la internat, oamenii au trecut pe la secția de poliție pentru a da declarații. Cei mai mulți spun că accidentul s-a produs din cauza neadaptării vitezei la condițiile de mers.

În autocar se aflau 36 de pasageri din Republica Moldova care se întorceau din vacanţa petrecută în Turcia.

reporter: Ana-Maria Dobre

operator: Luigi David