Sari la conținut

BRĂILA. Reparații de miliarde la tomografe

Conducerea spitalului a lansat procedurile de achiziție pentru înlocuirea unei componente a computerului de la Unitatea de Primiri Urgenţe, evaluată la 2,7 miliarde, sumă acoperită integral din fondurile spitalului.

Potrivit medicilor, aparatura va fi repusă în funcțiune, peste trei săptămâni, timp în care pacienții vor fi direcționați către spitalele din Galați și București, sau după caz, vor fi reprogramați.

În schimb, al doilea computer tomograf are defecțiuni grave care necesită reparații capitale de ordinul a 10 miliarde de lei vechi, bani care vor fi alocați de la bugetul Consiliului Județean Brăila.

Pe listele de așteptare sunt înscriși aproape 300 de bolnavi cronici care așteaptă să fie investigaţi tomografic.

dr. Mihail Iugulescu-manager SJU Brăila: "Am avut destul de mulți bolnavi. I-am pus pe o listă de așteptare. Lista de așteptare crește. În momentul acesta suntem în situația în care nu mai putem să spunem că am putea face față atât cu bolnavii puși în așteptare și cu urgențele. Deci trebuie să deblocăm situația pentru că pacienții aflați pe lista de așteptare depășesc posibilitățile spitalului din momentul când vom pune în funcțiune noul computer tomograf".

reporter: Ana-Maria Dobre

operator: Luigi David