Doi poştaşi pentru şapte sate

Data publicării:
postasi

Nea Ion duce facturile şi pensiile în comună de 28 ani. Nu se plânge de munca depusă, însă îi pare rău că nu poate ajunge la toţi localnicii din comună.

Ion - poştaş: „Bună ziua. Am venit să aduc complementarea. Adu buletinul încoace."

Alături de el, străbate uliţele pline cu noroi ale comunei şi nea Tudorel, care mai are un an şi iese la pensie, dar e iute la picior ca să poată ajunge la cât mai mulţi consăteni.

Nu poate însă să-i mulţumească pe toţi. Tanti Paraschiva nu a mai văzut de opt luni picior de poştaş la ea în bătătură, iar la cei 78 de ani ai ei merge aproape opt kilometri până la poştă. Picioarele, însă, nu o mai ajută.

Paraschiva Vrabie, localnic„Căutăm căruţă, maşină să ne ducem să ne luăm banii. 400 de lei şi să mă duc la Găneşti să dau şase lei pe autobuz". 

Oficiul poştal care asigură corespondenţa pentru cele şapte sate componente ale comunei Cavadineşti este la Găneşti. Acolo am găsit localnici încă de dimineaţă.

Mihaela Brazdeş, reporter Digi24 Galaţi: „Ca să nu mai meargă opt kilometri pe jos, unii localnici din satele unde poştaşii ajung foarte greu sau deloc, vin de dimineaţă cu autobuzul de ora opt, chiar aici la sediul din Găneşti unde aşteaptă şi cinci ore maşina de la Galaţi cu facturile şi pensiile lor."

Până vara trecută, cei doi poştaşi au mai avut un coleg care a fost dat afară deoarece, potrivit unor săteni, acesta ar fi furat din banii oamenilor. De atunci, tot greul este dus de cei doi poştaşi.

Dan Caragea, localnic: „Să facă ceva că nu răspunde cine să umble pentru noi. Pentru o factură trebuie să venim."

Jenica Gâdei, localnic: „Nu e posibil. Acum e o vreme bună. Când era ger, stăteau oamenii aici. Oameni cu probleme de sănătate. Au venit cu căruţele, că nu au toţi posibilitatea să plătească o maşină."

Încă din vara trecută, Primăria din Cavadineşti a făcut nenumărate adrese la Poşta Română ca să le angajeze încă un poştaş, însă până acum nu au primit niciun răspuns.

Dănuţa Bourceanu, primar comuna Cavadineşti„Nu ştiu de ce nu se înţelege la nivel de companie, la nivel de agenţie să ne ajute cu un al treilea poştaş."

În comuna Cavadineşti sunt aproape 3.200 de persoane.

Reporter: Mihaela Brazdeş

Operator: Ionuţ Mocanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri