Sari la conținut

Explozie la bloc

O bubuitură puternică a zguduit un bloc întreg din cartierul Micro 40, duminică dimineaţa, puţin înainte de ora 8. Îngroziţi, vecinii au sunat la 112.

"Cred că de la gaze. A venit salvarea şi a luat pe cineva, am văzut că a plecat mai înainte" a spus un vecin.

În apartamentul de la etajul întâi locuia o femeie de 79 de ani. Peste noapte, bătrâna a uitat aragazul deschis, iar dimineaţă când a aprins un chibrit s-a produs explozia.

Nicuşor Başa - vecin: "Am auzit un zgomot puternic, o bubuitură şi o zgâlţâitură aşa. Am luat-o pe bătrână la mine în apartament, era un pic arsă, părul. Am luat-o la mine, i-am dat o cană de apă până au venit pompierii".

"M-am speriat, nu mai pot. Vin de la biserică, stăteam acolo ascultam slujba şi vine o vecină, mă trage de mână, haideţi acasă că a explodat ceva" a declarat altă vecină.

Spre norocul victimei, geamul de la bucătărie era deschis iar suflul exploziei a avut unde să se propage.

Mihai Polinschi - director SAJ Galaţi: "Bătrâna avea arsuri de gradul 1 şi 2 la nivelul feţei, la nivelul urechilor, la nivelul cefei şi la nivelul mâinilor. Estimativ, 10%. I s-au acordat primele îngrijiri".

Pompierii au tras primele concluzii în urma cercetărilor.

Eugen Chiriţă - purtător de cuvânt ISU Galaţi: "O explozie care din fericire nu a fost urmată de incendiu şi nu avem victime în stare gravă. A suferit doar arsuri la nivelul scalpului, arsuri uşoare. O acumulare de gaze de la aragazul din locuinţă".

Victima este internată la spitalul de urgenţă unde primeşte tratament de specialitate pentru arsurile pe care le-a suferit. Pompierii spun că structura de rezistenţă a blocului nu a fost afectată.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Liviu Hagiu

Editor web: Dana Costache