Fără medici la Spitalul de Psihiatrie din Vrancea

Data publicării:
spital psihiatrie

Căutăm medici specialişti! Le oferim salarii de aproximativ 4.000 de lei, locuinţe de serviciu sau teren pentru a-şi construi case!

Aşa sună oferta Spitalului de Psihiatrie din judeţul Vrancea. Ajunşi însă la faţa locului, lucrurile stau altfel. Terenurile goale care îşi aşteptau tinerii medici pentru a-şi ridica o casă erau de fapt terenuri destinate agriculturii.

Costel Negoescu, manager Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni: "Terenurile pentru case am spus în ideea în care vrea să-şi cultive, să aibă o grădină. Nu sunt terenurile lângă casă, sunt undeva mai departe, extravilan".

Primărul comunei Dumbrăveni recunoaşte că are un teren de nouă hectare pe care l-ar putea oferi tinerilor veniţi în localitate, dar, deocamdată, zona este repartizată de Guvern doar celor afectaţi de calamităţile din 2005 - 2006.

Valentin Tâlvăr, primar comuna Dumbrăveni: "Cu ajutorul CJ şi al Prefecturii Vrancea am iniţiat un proiect de hotărâre de Guvern, prin care solicităm modificarea acestei hotărâri de Guvern, în aşa fel încât şi tinerii sau potenţialii medici în cazul de faţă să poată beneficia de un lot de casă în această suprafaţă de teren".

Până la modificarea hotărârii, viitorii medici pot sta cu chirie în locuinţe de serviciu.

"Aici ar putea sta un specialist, un medic care vine la noi la spital, care vine într-un apartament de acest gen. Cu o bucătărie destul de spaţioasă, un dormitor, o baie şi la etaj mai are un dormitor şi un living. Chiria este modică, în jur de 100 de lei pe lună" a spus managerul spitalului.

Spitalul de Psihiatrie Dumbrăveni dispune de 135 de paturi şi este singura unitate de profil din judeţ.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Florin Gîlcanu 

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri