Grădiniţe fără aviz sanitar 

Data publicării:
paturi cresa copii

Nu toate grădiniţele din judeţul Galaţi sunt pregătite să-i întâmpine pe copii în condiţii corespunzătoare.

Cele mai mari probleme sunt, ca de obicei, în mediul rural, unde apa curentă şi toaleta în incinta grădiniţei reprezintă un lux.

Nici în oraş lucrurile nu stau mai bine. 15 grădiniţe din municipiul Galaţi nu au autorizaţie sanitară deorece îşi desfăşoarea activităţile la parter de bloc, iar sălile de clasă sunt mici.

Valentin Boldea, purtător de cuvânt DSP Galaţi: "În condiţiile în care există risc pentru sănătatea atât a copiilor, cât şi a cadrelor didactice se pot lua măsuri care pot duce până la suspendarea curselor".

Grădiniţa nr. 6 din municipiul Galaţi funcţionează la parterul unui bloc din anul 1986. Nu a avut niciodată aviz sanitar deoarece intrarea este la comun cu cea a locatarilor.

Lucreţia Buruiană, contabil şef Grădiniţa nr.6: "E posibil pentru faptul că nu are intrare separată, noi aveam ceva proiecte în perioada 2007-2008, care nu au putut fi duse la bun sfârşit pentru că s-a sistat alocarea de fondruri. Intrarea este comună cu a locatarilor."

Intrarea în colectivitate a copiilor de grădiniţă se face doar pe baza unui aviz epidimiologic.

Valentin Boldea, purtător de cuvânt DSP Galaţi: "Vom verifica dacă intrarea în colectivitate mai ales la grădiniţe a copiilor se face cu efectuarea triajului de început de an şi de asemenea dacă copii se prezintă la intrarea în colectivitate cu aviz epidimiologic de la medicul de familie".

În mediul rural, din cele 160 de grădiniţe, 61 sunt neautorizate, în timp ce în mediul urban din cele 68 de grădiniţe, 15 nu sunt autorizate din punct de vedere sanitar.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Liviu Hagiu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri