Gripă de tip AH1 la Brăila

Data publicării:
infirmiera bolnav

Temperaturile oscilante din ultima perioadă au aglomerat spitalele din Brăila.

Au fost depistat primele cazuri de gripă din acest sezon care au fost direcționate către spitalele "Matei Balş" şi "Floreasca" din capitală .

dr. Andreia Gavrilescu - purtător de cuvânt DSP Brăila: "Au fost confirmate cu laboratorul primele două cazuri de gripă din actualul sezon. Primul caz la o persoană de sex feminin în vârstă de 20 de ani cu varianta de virus gripal AH1 și al doilea caz la o persoană în vârstă de 71 de ani, tot de sex feminin cu varianta de virus gripal de tip B. Din cauza unui sistem imun deficitar gripa poate duce la complicații mortale".

Medicii brăileni au înregistrat în ultima săptămână și un număr record de viroze și pneumonii. Peste 800 de copii și vârstnici au fost afectați de aceste boli, iar 100 de bolnavi au avut nevoie de spitalizare.

dr.Andreia Gavrilescu - purtător de cuvânt DSP Brăila: "Cazurile sunt în creștere față de săptămâna anterioară celei raportate când au fost înregistrate 466 viroze și 15 spitalizări și pneumonii 173, cu 62 spitalizări".

Silvana Dewald - medic specialist Medicină de Familie Brăila: "Sunt foarte multe viroze în sezonul ăsta, foarte multe viroze respiratorii, efectiv infecția strict virală fără suprainfecție bacteriană și atunci, nici nu am indicat antibiotice și nici nu au mers datorită infecției pur virale. dar cu stare generală proastă, cu febră".

"Simptomele au apărut în ultimele 48 de ore, fetița are 13 ani, am zis să luăm simptomele în serios și să venim la doamna doctor" spun un brăilean.

"Am fost răcit, gripă având și am rămas fără poftă de mâncare, am slăbit și amețeli și am venit aici, de la doctorul de familie, am venit aici" declară alt localnic.

În sezonul rece, peste 16.000 de brăileni au fost vaccinaţi antigripal.

reporter: Ana-Maria Dobre
operator: Luigi David

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri