Sari la conținut

Mijloace de transport împodobite de sărbătoare

De când au intrat pe traseu cele două mijloace de transport împodobite, nu au putut să nu fie observate de copii. Iar muzica de Crăciun care se aude pe fundal întregeşte atmosfera de sărbătoare.

„Brazi, globuleţe. Şi cum ţi se pare? Frumos" a spus un copil.

„Pe geamuri sunt lipite. Cum ţi se pare? Frumos. Ai mai văzut autobuz aşa? Nu" a spus un băiat.

„Globuri. Moş Crăciun? Da. Şi muzică. Îţi place muzica de Crăciun? Da" a spus un copil.

„Are globuleţe, are brad şi e foarte frumos" a spus o fată. 

Şoferul autobuzului respectă întru totul sărbătoarea de Crăciun şi vine în fiecare zi cu căciulă de Moş Crăciun. Îi apare imediat zâmbetul pe faţă când vede uimirea de pe chipurile copiilor.

Lilian Naltabar, şofer autobuz: „Sunt bucuroşi, le place să meargă cu autobuzul. Sunt bucuros pentru că mi-a împodobit maşina mea şi circul."

Ceea ce îi bucură şi mai tare pe copii este faptul că dacă nimeresc să circule cu aceste mijoace de transport, nu mai trebuie să plătească bilet. Pe unii i-a uimit acest lucru.

„Da? Super. Mai mulţi bani de pachet. Da" au spus două fete.

Genica Totolici, director SC Transurb Galaţi: „E luna decembrie. Este o lună în care trebuie să ne aducem aminte de obiceiurile şi de tradiţiile noastre româneşti şi să-l aşteptăm pe Moş Crăciun."

Şi pentru părinţi este prilej de bucurie, pentru că aşa nu mai scot bani din buzunare pentru bilete.

„Este o economie, mai ales că situaţia la noi în ţară nu e prea minunată şi salariile sunt aşa cum sunt. Deci, e bine" a spus un părinte.

Din păcate, însă, doar două mijloace au putut fi decorate cu simboluri de Crăciun.

Genica Totolici, director SC Transurb Galaţi: „Ca să cheltui nişte bani cu imaginea lui Moş Crăciun pe toate este cam greu. Am spus doar acestea şi este destul pentru oraşul nostru Galaţi."

Pentru a împodobi cele două mijloace de transport societatea locală de transport în comun a colaborat cu Primăria Galaţi, care va organiza diferite activităţi pentru copii.

Emanuela Turcu, purtător de cuvânt Primăria Galaţi: „În perioada Crăciunului, în Ajun şi în zilele de Crăciun, în autobuzul şi în tramvaiul lui Moş Crăciun vor exista şi colindători şi le promitem şi câteva mici surprize copiilor."

Societatea locală de transport în comun a investit în ornarea celor două mijloace 4.000 de lei. Autobuzul şi tramvaiul vor circula pe străzile Galaţiului până pe şapte ianuarie.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Bogdan Cazacu