Sari la conținut

Mini-fermă exotică, la Ghidigeni 

Undeva în nordul judeţului Galaţi, în comuna Ghidigeni, Ionel Chiţiga, în vârstă de 65 de ani, şi-a amenajat o mini-fermă exotică, descrisă parcă din poveşti.

Animalele sunt îngrijite cu multă dragoste de toţi membrii familiei.

De departe, însă, cele mai îndrăgite sunt cele două exemplare de maimuţă babuin. Masculul Babi este extrem de gelos şi o apără cu ardoare pe prietena lui Cici.

Ionel Chiţiga, fermier: "Babuinii i-am luat acum doi ani din ţară la schimb, cu grădini zoologice. Am ponei şi am făcut la schimb cu animalele. Altele aduse din afară, lebedele din Austria, păsările de pe la Arad, de la târg din Ungaria".

Babuinii nu sunt singura atracţie de la Ghidigeni.

"Grădina zoologica" este populată de zeci de animale şi păsări exotice: porci Mangaliţa, ratoni, lame, cerbi Lopătari, porci Vietnamezi, struţi, lebede negre, raţe Mandarine, gâşte canadiene, păuni, fazani, precum şi diverse rase de porumbei.

Ionel Chiţiga, fermier: "Aceste animale sunt ca şi copii mei".

Printre animalele iubite se numără şi ursuleţii Koty, exemplare achiziţionate de la Arad, la schimb cu un ponei.

Responsabil de îngrijirea ursuleţilor Koty este nepotul său, Marcel.

"Ursuleţii Koty sunt mult mai docili decât babuinii, putem să ne jucăm cu ei din când în când" a spus nepotul fermierului.

Fermierul spune că a îndrăgit animalale dintotdeauna. Acesta este şi motivul pentru care nu vinde animalele şi nu cere bani copiilor care vin să le vadă.

Ionel Ghiţiga, fermier: "Dacă e un copil care vrea, vine cu părinţii, îl las, fără bani, fără nimic, vine, vede animalele, se bucură şi pleacă".

De curând, fermierul a construit şi patru bazine pentru păstrăvi şi sturioni.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Florin Gîlcanu 

Editor web: Dana Costache