Monumentele eroilor, uitate de autorităţi 

Data publicării:
ziua eroilor

Eroii din primul şi al doilea Război Mondial, dar şi cei căzuţi în timpul Revoluţiei din 1989 au fost comemoraţi în cimitirul Eternitatea.

De peste 25 de ani, Ştefan Grigoraş alături de ceilalaţi părinţi merge şi îşi plânge fiul la mormântul din Cimitirul Eternitatea.

Durerea este şi mai mare atunci când vede starea în care au ajuns mormintele unde se odihnesc trupurile eroilor Revoluţiei.

Ştefan Grigoraş, părinte erou Revoluţie: "Se repară de 10 ani de zile, de două ori pe an şi tot căzute. Plăci care nu sunt egale, sunt din cârpeli..asta e rezultatul".

Reprezentanţii Asociaţiei Eroilor Revoluţiei spun că de şase ani fac solicitări către Primăria Galaţi prin care solicită reabilitarea celor 10 morminte, însă solicitările lor nu au fost auzite nici măcar astăzi.

Primarul Marius Stan nu a participat la evenimentul desfăşurat în cimitirul Eternitatea.

"Lipsă de respect şi dacă apropii un pic camera vedeţi că reparaţiile s-au făcut cu degetul ..." spune un gălăţean.

"A căzut anul trecut placa, era să-i cadă la un militar în cap de la monument. Se vede cu ochiul liber" povesteşte alt localnic.

Timp de o oră, un sobor de preoţi a oficiat o slujbă de pomenire, la care au participat peste 100 de gălăţeni. Cei mai încântaţi de eveniment au fost copiii, care au depus flori şi au admirat defilarea militarilor.

"Mi-a plăcut cel mai mult când am mers pe stradă cu militarii" spune un copil.

"Am venit ca să sărbătoresc Înălţarea Domnului, Sfinţii Constantin şi Elena şi Ziua Eroilor" declară alt copil.

Pentru buna desfăşurare a evenimentului, circulaţia a fost închisă complet, între orele 12.30 şi 14.00, pe strada Crizantemelor şi pe Bulevardul George Coşbuc, pe sensul de rulare dinspre strada Crizantemelor spre Cimitirul Eternitatea.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Gelu Mormoloc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri