Sari la conținut

Pericol public în pieţe

Vânzătorii se apără şi spun că frigiderele funcţionează, iar temeperatura din interior este mult mai mică.

"Ia uitaţi, gheaţă are pe el. Dar nu ştiu, nu cred să fie 25 de grade Celsius" a spus o vânzătoare.

Alt magazin, aceeaşi situaţie. Alimentele precum maioneza sunt ţinute în căldură, pe rafturi, fără să fie pornit nici măcar aerul condiţionat.

"Deci 29,5 grade, iar temperatura de păstrare pentru produsul respectiv, recomandată de producător este de 4-8 grade. Un risc pentru sănătatea cumpărătorului" a declarat inspectorul DSP.

Toxiinfecţiile alimentare sunt cele mai frecvente afecţiuni care pot apărea după ce este consumat un astfel de produs.

"Mie mi le-a scos din frigider acum. Nu ştiam că înăuntru erau 25 de grade. Eu acum am venit, mi-a scos doamnele din frigider, am luat 10 ouă" a spus o cumpărătoare.

La toate aceste nereguli descoperite de inspectorii DSP, patronii au găsit imediat scuze.

"A fost închis aparatul cât a avut treabă. Dumneata poţi să lucrezi în halul ăsta, să-ţi bată ăsta în cap? Dacă eşti transpirat aici. Îşi închide puţin ăla, cât aşează marfa şi după aia dă drumul la ăsta" a declarat patronul unui magazin.

Tina Daniela Turcu - inspector DSP Galaţi: "Dacă în unitatea respectivă este prea cald şi acolo se vând ouă, diferite produse cu cremă, ciocolată, margarină, maioneză, depozitate în raft la o temperatură de peste 25 de grade, este clar că nu trebuie să cumpere de acolo".

Cei prinşi pe picior greşit au primit amenzi de până la 10 mii de lei, iar marfa cu probleme a fost retrasă de la vânzare.

Controalele vor continua în pieţele din Galaţi şi în zilele următoare.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Gelu Mormoloc

Editor web: Dana Costache