Primarul pompier

Data publicării:
primarul pompier

La volanul maşinii de pompieri este chiar primarul localităţii, Virgil Doca. Se numără printre puţinii localnici care are permis de conducere categoria C, motiv pentru care el se urcă la volan şi se duce la incendii. Împreună cu alţi angajaţi ai primăriei.

"Mă auziţi? Se pare că avem foc în Coasta Văii. Prezentaţi-vă la maşina de pompieri de urgenţă" se aude prin staţie.

Niciunul dintre membrii echipajului nu este atestat ca pompier. Iar vârsta şi condiţia fizică nu-i împiedică să facă această muncă.

Costică Dumitrache - ofiţer stare civilă: "Mă numesc Dumitrache Costică, sunt ofiţer de stare cuvilă delegat la primăria Valea Mărului, judeţul Galaţi. Şi pompier când e nevoie. În luna octombrie, la sfârşitul programului, la ora 16 s-a dat alarma în satul Mândreşti, un incendiu de vegetaţie deasupra satului."

Primarul Virgil Doca este nemulţimit că nu poate angaja un pompier la primărie. Organigrama nu-i permite. Şi cel mai tare se teme să nu se petreacă un accident în timpul unei intervenţii.

Virgil Doca - primar Valea Mărului: "Se urcă, să spunem, în podul casei cel de la primărie. Se urcă primarul. Dacă moare primarul nu e nicio problemă că nu mai răspunde el. El răspunde dincolo. Dar ce se întâmplă dacă doamne fereşte se lasă cu decesul celui care e în podul casei? El este instruit să ce?"

Cu toate astea localnicii se simt în siguranţă.

Costică Vintilă - localnic: "Este foarte bune. Intervenţia e mai promptă. Până vin ăştia de la Tecuci noi stingem focul cu maşina noastră".

Voluntarii de la Valea Măsrului primesc totuşi un ajutor mic de la Inspectoratul Situaţii de Urgenţă Galaţi. Anual se organizează sesiune de instrucţie cu câte unul dintre membrii echipei.

Ca să se poată descurca singuri până ajunge cea mai apropiată maşină de pompieri de la Tecuci, adică de la 22 de kilometri.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Marian Munteanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri