Şedinţă tensionată la CJ Galaţi. Consilierii acuză atitudinea abuzivă a preşedintelui Nicolae Bacalbaşa

Data publicării:
sedinta cj1

Ședința extraordinară a Consiliul Județean a început cu stângul. Președintele Nicolae Bacalbașa a retras primul proiect de pe ordinea de zi, referitor la organizarea comisiilor de specialitate, pe motiv că nu s-a ajuns la o înţelegere politică. Decizia o afectează pe fosta vicepreședintă Tania Bogdan, care devenită consilier județean are dreptul să facă parte dintr-o astfel de comisie.

Tania Bogdan, consilieri județean: "Orice consilier județean trebuie sa facă parte dintr-o comisie. Cred că o să atac în contecios că mi se îngrădeşte dreptul de a mă manifesta în calitate de consilier judeţean al judeţului Galaţi într-o comisie de lucru a Consiliului Judeţului."

Și înscrierea șoferului lui Nicolae Bacalbașa ca membru al Autorității Teritoriale de Ordine Publică a stărnit nemulțumiri.

Ștefan Ion, consilier judeţean: "Așa cum am discutat și în comisie, nu știm motivele pentru care a fost revocat domnul Paraschiv Cătălin și nici nu știm ce îl recomandă pe noul membru. Am înțeles că singura calitate este că ar fi șoferul dumneavoastră."

Scandalurile au continuat cu numirea în fruntea unei secții a Spitalului Județean Sfântul Apostol Andrei a unui medic care deja și-a dat demisia și urmează să plece în alt județ.

"Domnule președinte, colegul meu vă spunea că una dintre persoanele desemnate să fie șefă de secție și-a dat demisia și am înțeles că are de gând să plece din județ. Deci noi trebuie să votăm o persoană care și-a dat demisia. Când vom ajunge acolo, discutăm. Pai acum am ajuns. Acum conduc eu lucrările, da?" a fost o altă discuţie aprinsă între consilieri.

În semn de protest față de atitudinea abuzivă a președintelui Nicolae Bacalbașa, consilierii PDL și PNL nu au votat niciun proiect de pe ordinea de zi și iau în calcul formularea unei plângeri penale.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Gelu Mormoloc

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri