Sari la conținut
News Alert

Supraveghere la graniţa judeţului Galaţi

14 camere de supraveghere vor monitoriza traficul rutier de la graniţa judeţului Galaţi cu judeţele Brăila, Vrancea şi Vaslui, precum şi la punctul de trecere Bac, acolo unde este limita judeţelor Galaţi cu Tulcea. În acest an, Consiliul Judeţean Galaţi a alocat 200.000 de lei pentru implementarea acestui sistem de supraveghere. Proiectul este unic în ţară.

Dorin Butunoiu, director Autoritatea Teritorială de Ordine Publică:  "Se fură o maşină dintr-o localitate a judeţului Galaţi, din municipiul Galaţi. Putem să ne dăm seama dacă ea a ieşit din judeţ, a intrat o altă maşină furată din alt judeţ, totodată mai putem face o analiză a situaţiei economice a judeţului."

Sistemul de monitorizare este considerat util de autorităţi în special în timpul situaţiilor extreme, cu viscol şi zăpezi.

Georgiana Ciurea, reporter Digi24 Galaţi: "Acest drum care face legătura dintre judeţul Galaţi şi judeţul Brăila va fi pentru prima dată supravegheat prin intermediul unor camere de supraveghere. În acest fel, autorităţile gălăţene vor avea o evidenţă clară a celor care nu ţin cont de avertizările lor şi care pe timpul iernii se aventurează pe acest drum deşi de cele mai multe ori din cauza zăpezilor el este închis."

Gălăţenii au păreri împărţite referitor la acest proiect.

"Mai bine ar trebui să vină judeţul Vaslui până la graniţa cu Galaţiul, să fie şoseaua ok, Galaţiul să se ducă până acolo. Asta să fie, camere, asta e un moft" a spus un gălăţean.

"Este o idee foarte bună, e necesară şi odată cu această idee bănuiesc că toţi şoferii nu că ar trebui să respecte toate regulile de circulaţie, dar chiar vor fi nevoiţi" a spus un şofer.

"Nu ştiu dacă e necesară, vă daţi seama, că n-ai. Deci poate să monitorizeze, dacă au fonduri şi au cu ce" a mai spus un gălăţean.

Unii consilieri judeţeni consideră că suma alocată proiectului trebuia îndreptată spre domeniul infrastructurii sau al sănătăţii.

Ion Ştefan, consilier judeţean: "Ne gândim la un lucru care nu era necesar. Cred că acest sistem de monitorizare se putea face foarte simplu prin atragerea fondurilor europene, prin găsirea unui program şi chiar au fost asemenea programe unde se putea aplica."

Proiectul va fi implementat începând cu luna mai şi presupune nu doar achiziţia şi montarea camerelor de supraveghere ci şi amenajarea unui centru de comandă, cel mai probabil, în incinta Consiliului Judeţean.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Gelu Mormoloc