Tinerii, stimulaţi financiar

Data publicării:
antreprenori br-1

În cadrul iniţiativei "România Start-up", 100 de milioane de euro sunt pentru tinerii cu vârste cuprinse între 18-25 de ani, care au o idee de afacere.

Subvenţia va fi de 25.000 euro pentru o firmă nou-creată.

Eugen Teodorovici, ministrul fondurilor europene: "Persoanele care în primă fază vor lua parte la nişte cursuri de antreprenoriat, după care vor putea să vină cu o idee de afaceri, cu un plan de afaceri".

Pentru elevii de liceu, autorităţile au gândit un program de circa 50 de milioane de euro.

Eugen Teodorovici, ministrul fondurilor europene: "În cadrul unui parteneriat între liceu şi o cameră de comerţ, companii private, să creeze un cadrul bun, în care tinerii să vină cu idei de afaceri".

Urmează o a doua fază, în care cele mai bune proiecte vor merge într-o altă finanțare de până la 200 de mii de euro. Într-o a treia etapă, pentru cele mai bune idei pe care piața le va selecta, statul va suporta dobânda împrumutului.

Eugen Teodorovici, ministrul fondurilor europene: "Cu această a treia componentă, statul devine acţionar, într-un procent de 10-15%, după ce firma devine matură, statul se va retrage".

Autorităţile estimează că 12.000 de elevi vor putea beneficia la nivel naţional de acest program, urmând să fie implicate un număr total de 12.000 firme.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Marian Munteanu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri