Voluntariatul aduce experienţă

Data publicării:
voluntariat

Din vara acestui an, activitatea de voluntariat se consideră experienţă profesională dacă aceasta este realizată în domeniul studiilor absolvite.

Oana, are 21 de ani şi face voluntariat din 2012 în cadrul Asociaţiei Internaţionale a Studenţilor la Ştiinţe Economice şi Comerciale din Galaţi. Deşi atunci, experienţa nu era recunoscută, avantajele nu au întârziat să apară.

Oana Ilie, voluntar: Am avut ocazia să mă dezvolt atât personal, cât şi profesional şi am avut ocazia să primesc foarte bune şi pozitive pe baza experienţei mele în AIESEC la diferite interviuri la care am fost."

Oana îi sfătuieşte pe toţi tinerii să facă voluntariat.

Oana Ilie, voluntar: „Persoanele care fac voluntariat au tendinţa să fie mult mai deschise şi mai extrovertite. Comunică mult mai uşor cu oamenii, îşi exprimă ideile foarte bine şi le susţin cu argumente foarte clare."

Iar gălăţenii sunt foarte deschişi către astfel de activităţi. Sute de tineri au călcat astăzi pragul Universităţii „Dunărea de Jos" din Galaţi, unde a fost organizat târgul voluntariatului.

„Am văzut în unele instituţii, când am mai fost la interviuri, m-au întrebat dacă am făcut şi voluntariat" a spus un participant.

„Prin acest gen de activităţi putem cunoaşte oameni noi, ne facem prieteni, socializăm şi în acelaşi timp îi putem ajuta şi pe ceilalţi" a declarat alt gălăţean.

Sunt şi tineri care, în urma voluntariatului, s-au putut angaja în diferite domenii.

„Voluntariatul m-a ajutat să pun în practică tot ce am învăţat la facultate şi datorită voluntariatului mi-am găsit şi un loc de muncă, unde sunt mulţumită" a spus o tânără.

Reprezentanţii asociaţiilor, fundaţiilor şi ONG-urilor din Galaţi prezente la târg nu au avut anumite criterii pentru a recruta voluntari.

Amalia Chirică, reponsabil comunicare şi strângere de fonduri Fundaţia „Inimă de copil"„Voluntariatul pentru noi înseamnă foarte multă emoţie. Dacă valorile noastre sunt împărtăşite şi de voluntarii noştri atunci ne bucurăm foarte mult".

Andra Ţurcanu, voluntar Asociaţia SMURD: „Pe voluntari îi aleg în funcţie de ceea ce ei îşi doresc în primul rând şi în funcţie de pregătirea lor. Cred că înainte de toate suntem toţi oameni şi chiar dacă nu avem pregătire putem merge să dăm o mână de ajutor."

Târgul de voluntariat este o premieră la nivel naţional, iar scopul este să producă o schimbare în mentalitatea și percepția celor din jur asupra acțiunilor umanitare.

Nicoleta Harţegan, director executiv AJOFM Galaţi: „Suntem pionieri în acest moment. Am considerat să venim în sprijinul tinerilor, în activităţile de voluntariat, datorită faptului că această lege a apărut de puţin timp."

La târgul de voluntariat au participat 25 de asociaţii, fundaţii sau ONG-uri, cu peste 190 de locuri disponibile. Organizarea acestei burse vine înainte Zilei Internaţionale a Voluntariatului de pe 5 decembrie.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Liviu Hagiu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Detalii șocante ies la iveală despre doctorița din Brăila. Avea un obicei foarte bizar. Ce făcea când intru...
Digi FM
Ioana, unica fiică a lui Ion Țiriac, s-a angajat în Dubai. Cu ce se ocupă tânăra, deși tatăl ei are o avere...
Pro FM
JLo, fără filtre și editări, după un antrenament la sală. Artista, fotografiată alături de Benny Medina
Film Now
Lady Gaga, uimitoare în „Joker: Folie à Deux”. Directoarea de casting a rupt tăcerea: „O să vă surprindă, e...
Adevarul
O româncă stabilită în Elveția spune că are nevoie de 8.000 de euro pe lună pentru a trăi: „Prețurile nu sunt...
Newsweek
Ce bere este bună pentru stomac și nu îngrașă? Care este ”secretul”? Este demonstrat științific
Digi FM
Ce trebuie să știi despre indicele UV. Care sunt nivelurile periculoase şi cum ne protejăm
Digi World
Când e cel mai bine să faci dușul zilnic. Așa scapi de stres și de unele alergii, dar îți ajuți și pielea
Digi Animal World
„Fantoma” unui câine a fost surprinsă pe camerele de supraveghere. Imaginile au stârnit o dezbatere în mediul...
Film Now
Câți bani avea Matthew Perry în contul său bancar când a murit. Suma lăsată de celebrul actor i-a surprins pe...
UTV
Anitta a atras toate privirile intr-un bikini cu steagul Romaniei. Artista a fost surprinsa pe un yacht in...