Admitere la facultate cu un simplu click

Data publicării:
studenti la lap

Ukademisc este aplicația care oferă elevilor și studenților șansa de a putea aplica mai ușor la universitățile din afară. Platforma online, creată de trei tineri din România, Portugalia și Georgia, permite crearea unui profil al candidatului, astfel încât acesta poate ști unde ar putea fi admis cu media pe care o are.

Paula Pascu, inițiator platformă Ukademics: "Acum pot să ma autentific în cont cu ajutorul Facebook-ului sau adresei de e-mail și, în acest fel, pot să îmi calculez șansele de admitere la fiecare universitate."

Liceeni din clasa a XII-a sunt candidații perfecți pentru platforma online.

"Eu, una, doresc să studiez în străinătate și am întâmpinat unele dificultăți în căutarea și alegerea unei facultăți potrivite pentru mine," spune Iustina Cojocaru, elevă clasa a XII-a.

"M-am gândit să mă duc în străinătate, îmi doream Belgia, însă e foarte greu. Adică, nu este deloc organizat. Trebuie să te duci tu, să cauți în fiecare oraș, fiecare facultate, ulterior să intri pe site-ul acelei facultăți, încât este foarte complicat. Așa că am lăsat totul baltă," povesteşte Bianca Răduț, elevă clasa a XII-a.

Site-ul Ukademics a fost premiat la Londra de către fondul de investiții Worth Capital ca fiind singura inițiativă de acest gen la nivel mondial în domeniul educației.

Paula Pașcu, inițiator platformă Ukademics: "Suma este de 150.000 de lire și va fi investită integral în dezvoltarea platformei. Practic, acum construim aplicația pentru mobil. Prima versiune va fi gata chiar săptămâna viitoare."

Tinerii inițiatori vor ca platforma să cuprindă toate universitățile din întreaga lume în cel mai scurt timp posibil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri