Sari la conținut

Ajutor de Paşte. Municipalitatea strânge ajutoare pentru persoanele defavorizate

Ieşenii care vor să doneze alimente sau produse de curăţenie pot face acest lucru la punctele de colectare organizate de municipalitate pe esplanada Oancea din Tătăraşi, esplanada Victoria din Păcurari, Cinema Victoria, Cantina de ajutor social dar şi Piaţa Voievozilor.

„Zilnic între orele 11 şi 19 ne aflăm în acest punct în care colectăm alimente pentru vârstinici şi pentru familii neajutorate. Este vorba despre alimente pentru Paşte, materiale de curăţenie pentru Paşte,” a declarat Virgil Ciornei, angajat al Direcţiei de Asistenţă Comunitară Iaşi.

Ieşenii spun că vor răspunde apelului lansat de muncipalitate.

„Sunt atâţia oameni nevoiaşi care de abia au ce să mănânce de unde să-şi mai cumpere ceva de să facă curat prin casă acum de sărbători. - Dumneavoastră veţi dona? - Da,” a spus o doamnă din Iași.

„Dar ce nu-i trebuie la un bătrân în ziua de astăzi după pensia pe care o are. Pensia este mică şi nu ajunge şi este foarte bine dacă ne-ar ajuta cu ceva, mai ales înaintea sărbătorilor, face mult,” a spus o pensionară. 

Campania de strângere de ajutoare se va desfăşura timp de două săptămâni până pe 12 aprilie.

„Această campanie se adresează persoanelor singure, persoanelor vârstnice şi familiilor aflate în dificultate. Sperăm să putem colecta cât mai multe ajutoare pentru a satisface cât mai multe nevoi sociale,” a declarat Luminiţa Munteanu, directorul Direcţiei de Asistenţă Comunitară Iaşi.

Campania „Donează pentru un zâmbet” a ajuns în acest an la cea de-a treia ediţie.