Sari la conținut

Ajutor pentru copiii din Kenya. Micul pictor David Alexandru a donat 60 de tablouri

Impresionat de soarta copiilor din Kenya, micul Piccaso din România, cum a fost supranumit David Alexandru, a decis să-şi doneze lucrările pentru achiziţia unei plasme. Copilul de nouă ani a devenit celebru după ce lucrările sale au fost expuse în statele unite ale americii. Acesta a ajuns să cunoască soarta micuţilor din Kenya încă de anul trecut când a mai donat alte lucrări pentru construcţia unei grădiniţe.

Duminică seară, în Aula sinodală a Catedralei Romano-Catolicedin Iaşi, David Alexandru a donat alte 60 de lucrări, care au fost apreciate şi cumpărate de ieşeni.

"Nu cred că pot să spun că o plasmă este necesară vieții, dar eu zic că ar fi frumos să aibă și o plasmă. - Câte tablouri ai scos tu la vânzare? - În jur de 60, nu știu mai exact. În jur de 60-70 de tablouri."

"Eu am făcut o mică donație chiar la intrare, acolo cred că trebuie să dea fiecare om care consideră că poate să facă lucrul acesta."

"Este un copil foarte talentat, are mult talent în ceea ce face și nu pot decât să-l felicit și apreciez efortul lui la vârsta pe care o are," ai spus cei care au vizitat expoziţia.

Mama copilului spune că ideea de achiziţie a plasmei i-a aparţinut în totalitate lui David: "David a zis că ar dori să achiziționeze o plasmă de dimensiuni mai mari pentru acei copii care nu au văzut în viața lor un desen animat. că poate să-și dea seama de viața de dincolo de nisip."

Matilda Andrici, organizator: "Vrem și noi să-l susținem pe David, pentru că prin ajutorul lui, prin acest dar am vrea să-i ajutăm să cunoscă lumea de dincolo de deșert, pentru că nu au avut contact cu lumea, cu realitatea, în afară de pietre, nu."

Din banii strânşi în urma evenimentului caritabil vor fi cumpărate o plasmă şi un DVD.