Sari la conținut

Bărbaţi prinşi de poliţiştii din Iaşi cu bani falşi. Suma de 2.000 de euro în bancnote falsificate urma să fie pusă în circulaţie în Republica Moldova

“La data de 2 iunie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași, cu sprijinul polițiștilor rutieri, au depistat, la intrarea în orașul Târgu Frumos, doi bărbați, unul de 28 de ani, cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească și altul de 20 de ani, cetățean moldovean, care se deplasau cu un autoturism, spre Vama Sculeni.

Asupra celor doi au fost găsite 25 de bancnote de 20 de euro, cu aceeași serie, 28 de bancnote de 50 de euro, cu aceeași serie, precum și o bancnotă de 100 de euro, pe care aceștia le-ar fi achiziționat de la o persoană din oraşul Buhuşi, județul Bacău, pentru a le introduce în circulație în Republica Moldova.

Din cercetări a reieșit că șase bărbați, cetățeni români și moldoveni, ar fi constituit un grup infracţional organizat specializat în punere în circulaţie de valori (monedă) străine falsificate,” se arată în comunicatul emis de Poliţia Iaşi.

Cei trei bărbaţi prinşi în Târgu Frumos au fost arestaţi preventiv. Ancheta a fost desfăşurată în colaborare cu autorităţile din Republica Moldova.

Pe aceeași temă