Sari la conținut

Bolnav nedreptăţit de primarul din comună. Edilul a anulat drepturile pacientului la ajutor de la stat

Georgel Ursu a suferit în luna septembrie două accidente vasculare cerebrale, iar acum este pe jumătate paralizat. În plus, bărbatul de 58 de ani este dependent de insulină şi a fost diagnosticat recent şi cu probleme cardiace. Familia a cerut o anchetă socială, pentru a demonstra că nu se poate îngriji singur. Concluziile asistentului social au fost însă anulate de primar.

“A scris cu pixul pe ea. Asistentul social a facut o anchetă corectă, dar se vede cum e scris cu pixul că: din evaluările efectuate la faţa locului reiese faptul că nu are nevoie de insoţitor permanent şi are o pensie frumuşică,” a spus Carolina Cerbetiuc, sora bolnavului.

Primarul recunoaşte modificările făcute pe document şi spune că bolnavul are pensie suficient de mare pentru a se întreţine.

Gheorghe Poiede, primarul comunei Poieneşti: “Cu banii ăştia se poate interna în orice ospiciu, poate să îl îngrjească acolo, cu 8 milioane te primeşte la orice ospiciu.”

Edilul este contrazis însă de viceprimarul din comună, Constantin Pârgaru, care spune că legea a fost încălcată: “Primarul nu are dreptul să modifice ancheta socială. Dacă există vreo nelamurire, se poate adresa în scris cu un referat sau alte înscrisuri, sau chiar verbal asistentului social.”

Fapta primarului a ajuns şi în atenţia Prefecturii din Vaslui, care a solicitat o nouă anchetă socială.

Alexandru Barbu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vaslui: ”Noi sperăm să se rezolve, în caz contrar vom trimite spre verificare corpul de control.”

Până la finalizarea anchetelor, bolnavul va trebui să se întreţină din pensia obţinută pe caz de boală, în valoare de 791 de lei.