Campanie de ajutorare a familiilor nevoiaşe

Data publicării:
campanie 20umanitara 20pentru 20familiile 20nevoiase-34673

Cei mai receptivi în campania Săptămâna legumelor şi fructelor donate au fost elevii din clasele primare. Au pregătit cu emoţie pachete cu fructe şi legume de toate felurile şi le-au împărţit apoi familiilor nevoiaşe.

Printre cei care s-au bucurat de generozitatea copiilor se numără şi Angela Timoficiuc, mamă a doi băieţi, unul dintre ei elev în clasa a şasea la şcoala Titu Maiorescu.

''Sincer, nu aveam provizii pentru iarnă. Mulţumim frumos încă o dată tuturor elevilor'' (Angela Timoficiuc, beneficiară)

''Sincer, nu aveam provizii pentru iarnă. Mulţumim frumos încă o dată tuturor elevilor şi doamnelor care au organizat evenimentul şi se ocupă cu foarte mult suflet de fiecare dată. Şi anul trecut am primit şi recunosc că a fost o bucurie foarte mare şi ne-au prins foarte-foarte bine'', spune Angela Timoficiuc, beneficiară.

Bucuroşi de fructele şi legumele primite

Şi fiul ei s-a bucurat enorm de fructele primite.''Sincer să fiu, mie chiar îmi plac foarte mult merele, bananele şi portocalele, mai ales perele. Au un gust deosebit. Vă mulţumesc tuturor pentru ajutor'', spune Bogdan Timoficiuc.

Dornică să guste din pachetul primit este şi Roxana Irimia, o altă elevă care a primit fructe şi legume.''Îmi era poftă de mandarine şi de portocale fiindcă acum se găsesc mai multe şi sunt coapte şi bune. Îmi este de ajutor, o să le împart tuturor din casă'', spune Roxana Irimia, elevă beneficiară.

La final, elevii care au pregătit pachetele pentru nevoiaşi au fost mulţumiţi că au putut aduce bucurie în rândul celor mai puţin norocoşi.

''M-am bucurat că am putut face această faptă oamenilor care au nevoie de aceste legume şi fructe. Mie mi-a pregătit mama seara nişte cartofi, ceapă şi mere într-o pungă mai mare'', spune una dintre elevele implicate în campanie.

''Mi-a plăcut foarte mult, am adus la şcoală cartofi, nişte mere şi ceapă. Unii oameni nu pot să-şi permită şi atunci sunt bucurosă că putem să facem o faptă bună'', spune o altă elevă.

''Eu am mai participat la astfel de campanii şi mă bucur că i-am putut ajuta pe oamenii care nu au atât de multe posibilităţi'', mai spune o elevă.

O săptămână dedicată fructelor şi legumelor

Campania de strângere a fructelor şi legumelor nu a fost singura activitate de genul acesta desfăşurată în şcoală.''În multe clase din scoala Titu Maiorescu au avut loc diferite activităţi precum realizarea salatei de lume, anul trecut a fost salata de fructe. Au realizat texte, poezii, compuneri despre fructe şi legume, pe tot parcursul săptămânii au consumat fructe şi legume ţi am înţeles că a devenit un obicei acest lucru'', spune profesorul Mimi Manolache, coordonatorul campaniei.

Campania de donare a fructelor şi legumelor se află la a treia ediţie. Anul trecut,peste 4.800 de elevi şi preşcolari au strâns cinci tone de fructe şi legume pe care mai apoi le-au donat familiilor aflate în dificultate sau instituţiilor sociale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri