Campanie pentru copiii născuţi prematur

Data publicării:
campanie 20pentru 20copii 20nascuti 20prematur-33111

Trei sute de body-uri sunt expuse spre vânzare la Iaşi cu scopul de a ajuta copiii care vin pe lume cu şanse minime de supravieţuire. Cei care doresc să le achiziţioneze vor ajuta, în acest fel, copiii care se nasc prematur şi care au nevoie de incubatoare pentru a avea o şansă la viaţă. România se află pe primul loc în Uniunea Europeană la acest capitol: anual sunt înregistrate 1900 de decese în rândul copiilor mai mici de un an.

Mortalitatea infantilă în România are o rată de 9,8 la mie, adică dublu faţă de media europeană. Cele mai multe decese sunt cauzate de naşterea prematură. Bebeluşii care cântăresc sub 1.500 de grame şi se nasc înainte de 32 de săptămâni de sarcină, ajung, adesea, să nu supravieţuiască.

Au nevoie de incubator pentru a supravieţui

„Sigur că aceşti copii, în momentul în care vin pe lume, au nevoie de îngrijiri speciale şi, în primul rând, trebuie să le asigurăm o căldură pe care o au în burtica mamei lor pentru a se dezvolta corespunzător. Şi atunci necesarul de incubatoare pentru asemenea secţii este primordial”, a declarat dr. Maria Stamatin, director medical al Maternităţii "Cuza Vodă".

La Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi sunt 40 de incubatoare în prezent. Pentru a putea îngriji toţi copiii, medicii ar mai avea nevoie de zece aparate de acest fel. În sprijinul bebeluşilor care vin pe lume cu şanse slabe la viaţă, organizaţia „Salvaţi Copiii” a lansat campania „Bun venit pe lume”.

Trei sute de haine vândute pentru a ajuta copiii

Trei sute de haine pentru nou născuţi au fost expuse într-un centru comercial, fiecare simbolizând un copil care nu a mai apucat să îl folosească.Pentru fiecare body luat de pe acest suport doritorii achită o sumă de 50 de lei. Costumaşele vor ajunge în cele din urmă la copiii din maternităţi, iar banii vor fi utilizaţi pentru a cumpăra incubatoare.

"Sunt foarte mulţi copii care sunt abandonaţi în maternităţi şi au nevoie de ajutorul nostru" (Mihaela Dumea, cumpărător)

„Mulţi copii au nevoie de ajutor, sunt foarte multe familii nevoiaşe, sunt foarte mulţi copii care sunt abandonaţi în maternităţi şi au nevoie de ajutorul nostru”, a explicat Mihaela Dumea, una dintre persoanele care a ales să cumpere un body.

„Mi se pare normal să le dăm o şansă copiilor care poate au mai puţin noroc decât noi. Având şi o fetiţă mică, înţeleg foarte bine această situaţie”, a spus Cristina Mihai, unul dintre cumpărători.

2 euro prin sms la 8864

Campania se va desfăşura până duminică, însă cei care doresc să doneze bani o pot face până la finalul anului prin sms la numărul 8864, costul unui mesaj fiind de doi euro.

„Noi sperăm că vom sensibiliza cât mai multe persoane, oameni care înţeleg ce înseamnă comunitatea, ce înseamnă o viaţă nouă”, a menţionat Maricica Manole, preşedinte al Organizaţiei "Salvaţi Copiii" Iaşi.

Cele 15 incubatoare care vor fi achiziţionate în urma campaniei vor ajunge la maternităţile din Iaşi, Vaslui, Timişoara, Constanţa, Cluj Napoca şi Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri